видео по усукана двойка кабел (CAT5)

I

Iceskater

Guest
Здрасти,

Искам да се изгради видео през CAT5 верига за предаване на 1280x1080 VGA сигнал до 200 метра.

Кои части мога да използвам?в CAT5 ние имаме 4 чифта от усукана двойка кабел:

първата двойка: аз мога предава Vred и-Vred
втори чифт: аз мога предава Vgreen и-Vgreen
трети чифт: аз мога предава V-синьо и Vblue
изложени чифт: аз мога предава volatage доставка и земята.

Как мога да се кодират хоризонтални и veritical синхронизиране (Vsync, HSync) сигнали върху усукани двойки, предаването на тази допълнителна информация, без да се изисква допълнителен драйвер и оп-приемник ампера, тъй като аз съм с всички двойки?

Може ли някой да ми обясни или точка за верига?Как мога да направя това?

Оценявам помощта ви.

Iceskater

прочети това:

http://www.analog.com/en/content/0, 2886.759% 255F842 255F40373%, 00.htmlAndrzej

200 фута от CAT5 е значително ще намаляват високите честоти на сигнала VGA.Вие ще искате някаква компенсация верига.

Какво е това "захранващо напрежение"?Вие няма да бъде в състояние да предава много власт, защото 200 фута от CAT5 е около 5 ома на устойчивост при всеки превод.

Някои VGA монитори подпомагане "синхронизиране на зелено".Аз не знам колко дъски VGA направи това, но може би го използвам като начин за премахване на допълнителните кабели синхронизация.

Тук ще намерите информация за това как да се произвеждат и сигнала за синхронизация:
http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/vga2rgbs.html
Така че, вие ще имате червено, зелено, синьо и Comp.Синхронизация = 4 усукани двойки.
На другия край може да се наложи да се разделят Comp.Синхронизация обратно към V и H.
С уважение,
IanP

Здравейте всички,

Благодаря ти за всичките ви отговори.Тук са моите отговори и все още не можех да разбера как да реши проблема ми, направих по-нататъшни изследвания върху нетния и е установено, followings:

echo47: захранващо напрежение е 12V и аз съм планира да доставя само на "видео по шофьор CAT5" верига и аз искам "видео по CAT5 приемник", за да получите своята volatage предлагането над една двойка усукани проводници чифт.

anok: Благодаря ти за мен насочена Analog Devices AD8133 тройна differantial водача, аз имам проверява фиша и аз не можах да намеря никаква информация за решаване на проблема ми с Vsync и HSync (първият ми пост).

IanP: Благодаря Ви за връзка, което е usuful най-малко аз имам някакво решение сега мога да използвам за 4-ти усукана двойка кабел CAT5 да предават Композитен синхросигнал-Композитен синхросигнал, но не ми трябва сигнал позоваване основание за всички тези сигнали по CAT5 кабел, тъй като сега всички кабели са заети с differencial сигнали?

Реших да прочетете някои инсталация ръководства на commorcial продукти и аз не съм намерил това:

една от компаниите, дава информация на сигнали извършва на всеки кабел CAT5 на тел:

кабелите, свързани с конектор RJ-45:

Пин Цвят Wire
1 бяло-зелено червен / В.синхронизиране
2 Зелена Червен / В.синхронизация -
3 Бяла-оранжеви Power
4 Син Зелен
5 White-Blue Green -
Orange Power 6
7 Бяла-кафяв Blue / h.синхронизиране
8 Браун Blue / h.синхронизация -

изглежда, че те се превръщат и предаване на HSync и Vsync на червени и сини като отделни и наложени differantial сигнали?

Каква е логиката зад това?Имаш ли представа?

Как е възможно това да изпратите червено и синьо сигнали и синхронизиране на сигнали по същия кабели???
Любопитен съм за Vsync и HSync схема на приемник и предавател страна на видео през CAT5.

Аз погледнах към някои IC произвежда и е установено, че това е Intersil IC, EL4543 Тройна Диференциални Twisted Pair-Шофьор с вградени синхронизация кодиране.
Това, произведени през тази година, нова.

Как те правят това?Каква е логиката зад които не използват 4-ти усукана двойка, но се синхронизира вграждането на други усукани двойки?

Благодарим ви за вашата помощ,
Оценявам помощта ви

Iceskater

Видео пиксела и синхронизиране импулси се предават по различно време, така че е възможно да ги комбинирате и разделянето им по-късно (подобно на телевизор).В системите за RGB, зеленият сигнал е често избран за пренасяне на синхронизация.

Ето древните Синхронизация по зеленото често задавани въпроси.Може би полезно за вас.Или Търсене в Google за повече информация и продукти.
http://repairfaq.ece.drexel.edu/REPAIR/F_SyncGrn1.html

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back