вероятността и СДП

S

svensl

Guest
Привет,

Аз имам един въпрос дали / какво има връзка между вероятността функцията и на спектралната плътност на мощността.

Например: Ако смятаме данни преобразуватели.Когато квантуване на сигнал, след това ние често се предположи, че въведените грешка е равномерно разпределен между-р / 2 и р / 2.Ето р е квантуване стъпка.В конвертори сигма делта, тази грешка е оформен от функция шум трансфер, често 1-Z ^ (-1).По този начин се извади две последователни грешки при оформянето равен шум.
Когато я погледна от две грешки, всяка от които има равномерно разпределение на вероятността от 1, след това, след като ги извади, да получа триъгълна вероятност.Моят въпрос е как може да се отнася тази триъгълна вероятността да се шума оформянето функцията 1-Z ^ (-1).Така например, какво представлява намаляване.

Може ли някой да ми помогне да намерите връзка?

Благодарности

Има малко недоразумение тук.Квантуване на шум се разглежда като непрекъсната променлива, така че не може просто да използвате Z-трансформира, която се използва с дискретни сигнали време, само.

Само да конвертирате Трансформация на Лаплас (заместител на всяка Z с EXP (JWT)) и ще получите шум оформянето функция.Не е триъгълна един.

Още нещо е, че основните вероятността и спектрален компонент са две различни аспекти на случаен сигнал.А случаен сигнал (квантуване шум в твоя случай) може да има равномерно разпределение на вероятностите, но това не се казва нищо за неговите спектрални компоненти.(Вие може да имате много бавно или много бързо различна квантуване шум, в зависимост от скоростта на реализация, но вероятността разпределение е без промяна).

are connected by Fourier transform.

Но властта на радиочестотния спектър и корелация
са свързани чрез преобразувание на Фурие.

Ако сте филтриране на шума, неговите PDF ще се променят, ако шумът е Gaussian.Разбира се, нейния спектър се променя от филтъра.
-B

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back