бърз въпрос за симулация Монте Карло

E

evilguy

Guest
Здравейте, аз съм малко пъзел в срока на сигма (σ) в Монте Карло симулация. какво е σ, 2σ и 3σ представляват, когато правим Монте Карло симулация. σ в statiscal план, представляват стандартно отклонение на произволни данни. Дали това е термин, също подобни оферти в Монте Карло симулация? Тогава 2σ = 2 * σ? и 3σ = 3 * σ? Другият ми въпрос е, ако ние знаем вариация параметър няма да надвишава 20% от номиналната стойност, как да представи този вариант Междинна на σ? благодарение EDIT: Мисля, че открихме отговор http://en.wikipedia.org/wiki/Standard_deviation В анализ на Монте Карло, как можем модел два параметъра Спайс, така че и двамата ще distrubute по подобен начин, когато правим анализ на Монте Карло. -Evilguy

Да, сигма е параметър на статистическото разпределение. 2σ = 2 * σ и 3σ = 3 * σ. Има 99,7% spead в стойностите се крие в 3σ. 20% означава, изключителна гама от параметър вариация. Propability +20% или -20 възникване% в стойността на параметъра обикновено е по-малко от 0,1%. Колко сигма в ф 20% може да се определи като 20% * MeanValue / σ.

благодаря. Според вестника съм чел. 20% вариация на параметър е равен 3σ стойност. как мога да използвам тази информация, когато искам да направя Монте Карло симулация. Искам да кажа sintax в hspice.

20% = 3σ не е правило. Cann't помогне на ф с hspice, аз използвам призрак. Погледнете в документацията hspice. Още един ф проблем не обясни ясно какви параметри са ще се промени по време на Монте Карло симулация. Може да бъде информация, какво не е достатъчно за правилното симулация. Дайте ни повече информация и някой помага на U с hspice.

Съжалявам за това. Всъщност аз искам да променя TOX параметър. според ТУ хартия, промяна на оксидни дебелина в диапазона от 10% -20% от номиналната стойност. Така че, предположението е вариация на оксид thinkness следва нормално разпределение. Ето защо терминът 3σ = 20%. означава, че най-много вариации да се случи е 20%. Модел MOS, че искам да промяна, обаче, се основава на BSIM4 модел, който оксид дебелина е модел на TOXE, TOXP, и DTOX DTOX = TOXE-TOXP, ако искам да модел вариация в TOXE да се използва в Монте Карло, аз трябва да включват вариация + номинална стойност, така че да могат да бъдат използвани в Монте Карло симулация. Въпреки това, аз не съм сигурен как да се включва промяна в параметър подправка модел. Надежда моето обяснение ясно нещо тук.

как е симулация Montecarlo извършва с помощта на вариация блок?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back