бързи 8051 microcontroller

A

algilsan

Guest
Аз съм търсят бързо microcontroller,
имам нужда от около 100ns или по-малко цикъла instruccion време, аз знам 8051 семейството microcontrolle
е много добре, така че ми трябва такава бърза UC или UC с ДМА капацитет, аз се чудех, ако ARM базирани UC Той е
подходящ за моята proyect, тъй като това
е 32 бита, имат ДМА,
а те са бързи 50 МВЦ наоколо.Но бих prefear 8051 основава UC, защото ги познавам много добре и аз имам развитие на инструменти за тях.Напоследък съм nottice че Cygnal произвежда бързо UC
на 8051 до 100MIPS!, Така че някой знае дали това е наистина trully?.Може да ми решение!

Аз не знам какво decition трябва да направи ...

anyhelp ще бъде apreciated

Pojemności dysków SSD rosną. Tym razem firma Mushkin zaprezentował 2,5-calowy dysk o pojemności 1 TB. Jego nazwa to Reactor, a oznaczenie producenta MKNSSDRE1TB. Oczywiście dysk jest przeznaczony do magistrali SATA III. Jego wysokość wynosi 7 milimetrów....

Read more...

Погледнете на площадката www.maxim-ic.com Microcontroller сечение.

8051-съвместим

DS89C420 - Висока скорост архитектура
1 часовник-на-машина цикъл
DC до 33MHz операция
Единична цикъл на обучение в 30nsС уважение,

Mr_PRogrammer
Последно редактирано от Mr_Programmer от 26 април 2003 11:26; редактирано 1 път общо

Ами DS89C420 33MIPS

"" The DS89C420 предлага най-високата ефективност на разположение в 8051-съвместими microcontrollers.Той разполага с процесор преработихме сърцевина, която изпълнява всички инструкции 8051 до 12 пъти по-бързо от оригиналния за същия кристал скорост, като по този начин позволява много значителни подобрения, като се използва един и същ код и кристал.В DS89C420 предлага максимална скорост от кристал 33MHz,
постигайки изпълнение ставки до 33 милиона инструкции в секунда (МВЦ). ""

проверете тук "http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/2963"

DS89C420 от Далас (сега Максим полупроводникови)
представлява мрежа за Microcontroller с 8051 основната архитектура и е предназначен за Ethernet взаимодействие.

За Cygnal процесори поглед:
http://www.cygnal.com/products/guide/default.asp

И други fastestest процесори е Ubicom (Scenix)
http://www.ubicom.com/

http://www.ubicom.com/products/sx/sx.html
SX18/20/28 75Mips
SX48/52 75Mips

http://www.ubicom.com/products/ip2000/ip2000_processors.html
IP2021 120Mips
IP2022 120 и 160 МВЦ

ramesh:

Искаш да кажеш DS89C400, това е mirco вътр.MAC.

Здравей algilsan,

Ти написа:
Напоследък съм nottice че Cygnal произвежда бързо UC
на 8051 до 100MIPS!, Така че някой знае дали това е наистина trully?.

Да не е твърде развълнуван със силата на microcontroller показани в МИЦ.Това
е най-малко 10% реклама и марка.
Всичко това, което
съм аз ще ти кажа-долу са само за тази енергия.
Ще не говорим за това, как е най-голяма памет, вътрешни RAM, какви възможности и периферна е била извършена в Далас и Cygnal продукти, сред които тези функции подчертава една или друга микроорганизми.
И последно, но не и най-малко на цената на микроорганизми.

Доколкото знам (до 26 април 2003 г.), на Cygnal не успяват все още да преминат отвъд 50MIPS.
Може би в лабораторията, но не достатъчно за масово освобождаване.
По този начин, 100MIPS това
е само една цел.
Ако копаем малко вътре данни лист лесно можете да забележите, че достъпът време на FLASH памет е 40ns и минималната инструкция време е 10ns (за 100MIPS) и 20ns (за 100MIPS).
За да се реши разлика, то е било изпълнено клон целеви кеш и prefetch двигателите монтирани между програмата FLASH памет и 51 ядрото.
Дори ако дизайнерите осигурява възможности за изключване на някои видове кеширане на данни, както и способността за предварително натоварване и заключване на време-критичните места, за да оптимизирате клон изпълнение на скоростта, нещата са далеч от перфектни.
Искам да кажа на 50MIPS не са много 50.Четене на координати и especialy около кеш пропускайте наказание праг и ще разбера какво имам предвид.Въпреки това, той worths дизайнерите усилия и трябва да бъдат посрещнати с аплодисменти.
Ако те не са преодолени проблемите, които идва, когато ядрото се пускат в 100MIPS,
нямам съмнения, ще успеем скоро.
В cygnal продукти се страхотно.Освен това, предлага и евтини развитие дъски.

В Максим / Далас градина, нищо не изглеждат еднакви.Ако те планира 89C420 пускат в 50MIPS, сега те се откажат и заяви ясно 33MIPS.И имам сериозни съмнения, че някога ще се увеличи до 50.
Въпреки това ние не трябва да забравяме, че 89C420 работи на
5 V и cygnal на 2,7 - 3,6 В.

Какво
е вашето overkill заявление, което се нуждае от тези средства (> 50 МВЦ, ДМА .....)?

Силвио

Някой да има разследване за turbo51 (бързо pipelined 8051)?

Zerox100 написа:

Някой да има разследване за turbo51 (бързо pipelined 8051)?

Виж,
А 51 е за контролиране не за големите изчислителни или дори плувка точка операции.
Първо реши whitch размер на скоростта U нужда и какъв периферия, отколкото изберете най-добрия си монтиране UC.
Ръката е много повече енергия (за сравнение в една и съща ставка часовник) като 51.Но има много други производни на 51 от ръката.

Препоръчвам U само, че ако искаш някой по-висока скорост на вашите 51 chosse един x2-Type от Atmel или Philips.Те имат нужда само от 6 часовници вместо 12 за един цикъл.

С уважение

Здравей, и благодаря на всички,

Основната ми apllication е да управлява 9MBytes / и потока от видео информация, така че ми трябва по-бързо, както и може да съхранява данните в паметта, така че да имате пълен рамка сграбчи за паметта.

Мислех, че по-бързо UC, да управляват този коефициент, или да ues на по-бавна UC но със силата на ДМА контрольор, тъй като много ARM базирани UC го интегрирана

Някой може да ми помогне?

Здравей algilsan,

9MBytes / и, било изпратено сериен или паралелен, overwhelms лесно 8051, независимо дериватен ще намерите, с или без ДМА.
В интерес на истината, директен достъп до паметта е доста бавна за 8051 в сравнение с вашите изисквания.
Знаете ли сте някога забележка максималната I / O пространство от 8051 производителите, за да съответства на пълната видео рамка на паметта?
Забравете за 8051!

Силвио

Здравей Силвио,

Имате ли някакви предложения за моята projetc?,
Аз съм малко объркан.
Ако аз трябва да управляват тази сума на байтове Какво мога да направя?.

Имам кодек, който осигурява компресиран видео в MJPEG формат, така че този чип отнема реално време на видео сигнал с ITU 656 4:2:2 стандарт компресирате до JPEG рамка с M-JPEG кодек,
а след това се прехвърля на "външните думата" към 9MBytes / и, тъй като този чип не разполагате с памет, като динамична, да се съхранява в компресиран рамка, трябва да се възползвам от тази рамка на това съотношение да се съхранява в главната памет да има заловени изображение.

всички предложения?

Здравей algilsan,

Молбата ви е извън моите умения и knowledeges.
Независимо от това, как данните се избута към "външния свят"?
Успоредно с това, сериен, това
е малко собственически протокол, който трябва да бъде следвана, някакви специални изисквания?
Ако можете да ми даде линкове за да прочетете за това, може би мога да ти дам някои съвети, най-малко тези, обхванати от моите знания фон.
На пръв поглед, всичко, което мога да кажа е, че 8051 е определено не е подходящ избор.

Въпреки това, всички съвети от членове на форума, са много добре дошли.

Ами сега .....Първата стъпка е да се започне нов конец и му даде sugestive име.
В този форум са хора, участващи в този вид проекти (кодеци, видео сигнал и заловен изображение съхранение на памет), но може би те не кликвайте върху обект като "Бърза 8051 microcontroller".
Така го преименувате и можете да получите по-добри отговори и направо на въпроса.

С уважение,
Силвио

ОК Силвио,

Отивам да създадете нова тема на име

как да се предават все още изображения върху интернет, използвайки microcontroller?

Отивам да се обяснят всички мои proyect на нея

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back