батерии - презаредима - заряд на батерии със загубена работоспособност?

L

lee321987

Guest
Когато батерии имат по-нисък капацитет, тогава те са оценени, тя все още е добре да се основават на такса процент от номиналния им капацитет? ПРИМЕР: Имам някои 2000mAh AA НИМХ, че моята батерия анализатор казва, че има само ~ 1000mAh капацитет. Дали е добре да се разгледа C да бъде 2AMPs, или трябва да използвам C = 1AMP при изчисляването на такса процент? (Аз съм чел, че НИМХ, че това са изчерпани, трябва да се изхвърлят, но използвате само тези в моя мишката, и те продължат дълго време там)

По мое мнение, когато батерията старее, не ще е от значение много, ако таксата алгоритъм е оптимална или не. От друга страна, зареждането на по-ниска ставка е обикновено по-добре да се получи по-ефективно таксуване капацитет, въпреки че цената е време. Понякога (не се препоръчва, без тестове) импулсни зарядния ток със сравнително висока стойност (като временно опресняване), може да помогне за възстановяване на част от загубените капацитет, въпреки че това зависи от типа на батерията. OT: Може ли да ви помоля, ако батерията анализатор мярка и вътрешно съпротивление (импеданс)? Керим

Може би аз би трябвало да формулира въпроса ми по-добре. Бих искал да знам дали при зареждане на 2000mAh-висок рейтинг батерия, която има само действителния капацитет 1000mAh в 2AMPs има същия негативен ефект, като зареждането на една чисто нова батерия 1000mAh-висок рейтинг в 2AMPs. За пулсиращи - да съм себе си малко живот в няколко НИМХ и NiCad, чрез зареждане 70000 MFD кондензатор (размер на сода) с 12volt стена брадавица и разтоварване чрез батерии ... За батерията анализатор - да мерки импеданс (на най-малко един за зареждане алгоритми), но никога не показва този номер. Моделът е MH-C9000 от Powerex.

Логично е някак си равностойна стар 1000mAh батерия, по отношение на капацитета, свеж 1000mAh едно. Това е една стара батерия, и двете трябва да се намалява (ако те са относително висок) до степен по-нататъшното му полезен живот за една добра степен на зареждане и разреждане течения. Това може да обясни сравнително бързо разграждане на капацитета на батерията, ако бърз алгоритъм за таксуване е същото заедно живота си (същото важи и ако товара е по-скоро тежък). За щастие, батерията цени ще, така, че смяна веднъж годишно няма да бъде проблем, макар че аз ще бъда по-доволен, ако това продължава в продължение на 5 години, вместо:) Керим

@ KerimF предположих, че трябва по-ниска такса процент на обеднен капацитет на батерията, но аз не знам как точно работи химията, така че не бях сигурен. Аз съм се познае, че сте прав.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back