байпас-развързващ

S

sapta

Guest
Някой може да ми обясни разликата между прекъсване и байпас кондензатор моля.Как да избера най-подходящия стойност.

SAP

Всъщност те са едни и същи.А развързващ кондензатор се използва за разделно от другите части на веригата / под-верига като смяна претенциозните, напрежение droops т.н. Тя се използва и за за предоставяне на transiet мощност за тази схема.

Освен това тя също така служи на ролята на байпас (кондензатор / мрежа), които по същество шорти високата честота / unwated сигнали в DC мощност линия.

http://www.hottconsultants.com/techtips/decoupling.html Един добър прочети

Това наистина зависи от тяхната posistions, мисля.

Разделното кондензатор прекъсвания на свързване между част от веригата за да се гарантира правилното функциониране.Това е още една част от веригата е незасегната от промените в една част от веригата.

Bypass капачка позволява нисък импеданс път да разкарвам преходно енергия към земната повърхност от източника.тя премахва AC компонент

Добре, аз мисля, че всеки има добър точка на това, но би било по-добре, ако ви направи по математика:

Започнете с импеданс на кондензатор.Нейната стойност е 1/ωC, което означава, че тя е invercly пропорционална на честотата на сигнала, приложени към него!Има ли са:

Разделното кондензатор на DC: Тя филтрира всички нулеви frequncies и листата силата си чиста линия на "мръсни" DC компоненти.

Bypass кондензатор, е Разделното кондензатор от други честоти: В коя част от веригата си тръгнал да го използвам?Коя е най-нежелания честотни компоненти на сигнала, който искате да се отървете разстояние?Направете математика и вие ще имате стойност заедно с резистор да действа като bandpass, lowpass или високо пропусклив филтър.

Надявам се, че той спомогна доста (имах същия проблем преди figuring че не е нищо повече от израз математика за разбиране на физиката зад тази гледна точка).

Г.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back