арабски шрифт за LED дисплей Подвижни Съобщение ..

D

Dani

Guest
Здравейте всички,

Имам разработена 12x8x8 доведе dotmatrix движат съобщение дисплей използва PIC16f877.
С това съм разработил PC софтуер от страна на VB да програмирате желания символи в сериен EEPROM да се движат по тази матрица.
Какво трябва да показват на LED матрица просто напишете textbox и натиснете програмата buttoon софтуер общуват чрез серийния порт на PIC microcontroller на програмата Externall EEPROM после преминете това данни за display.I съм в състояние да изпращате и знаци на английски език като AZ или AZ , специален характер *, #
др
Сега ми е проблема:

Аз искам да се показва или арабски език, различен от английски тогава ми LED матрица.
Не можех да разбера как да се изгради шрифт за LED точкова матрица за арабски като азбуки на арабски или урду не са trated като spreat както на английски език.т.е. да се формират дума в арабски можете не само sapretly concatinate на азбуки на арабски languge. (това е ад)

Момчета ... PLZ помогнете ми аз съм stucked.Някакви идеи ............................

Поздрави ..

hye Dani:

За съжаление не мога да помогна за решаването на проблема diz ..Защото
аз съм с един и същ проблем с твоите ..~ Не знам как да се изгради на буквите върху LED матрица ~ и
аз съм с 8х8 точкова матрица N планирате да използвате PIC16f84 ..

Надявам се, че някой там може да ни помогне!plzzzzz .....

Здрасти,

Това не е технически проблем,
имате 12x8x8 = 96x8 точки, което е на екрана ви, сега трябва да дизайн различни арабски шрифтове на нея, или, ако използвате няколко изречения, можете да ги запазите като изречение не отделни шрифтове.
Вие трябва да покажат (опресняване) ги на екрана, както направи с английски,
спестявайки 010101101 ....в програмата и outputting тях да се обърнат и изключване светодиоди.
Вие просто трябва да го направиш на хартия или някои софтуери компютър, след което се изчисли
на LED, които трябва да бъдат или изключите.
за по-добра разделителна способност и за показване на арабски шрифтове добре, трябва да се използват повече точки.

С уважение,
hm_fa_da.

Виж тук ..

$ 00, $ 7F, $ 7F, $ 30, $ 18, $ 30, $ 7F, $ 7F "W
$ 00, $ 41, $ 7F, $ 7F, $ 49, $ 5D, $ 41, $ 63 'E
$ 00, $ 41, $ 7F, $ 7F, $ 41, $ 40, $ 60, $ 70 'L
$ 00, $ 1C, $ 3д, $ 63, $ 41, $ 41, $ 63, $ 22 "С
$ 00, $ 3д, $ 7F, $ 41, $ 41, $ 41, $ 7F, $ 3д "О
$ 00, $ 7F, $ 7F, $ 0E, $ 1C, $ 0E, $ 7F, $ 7F "M
$ 00, $ 41, $ 7F, $ 7F, $ 49, $ 5D, $ 41, $ 63 'E

За да напишете WELCOME на LED движат съобщението, което просто трябва да се обадете на горепосочените съхраняват ценности един по един (т.е. колона от колона) и 8 колони ти дава един символ.Така че аз имам 255 характер (т.е. Ascii) стойност таблицата съхранява в моя компютър нежелани софтуер.Какво да направя аз просто вдигни буквите от написали низ един часа чао една и изпраща на съответните стойности на шрифта маса, на която да бъдат EEPROM scrolled.

Но аз cannt направя същото нещо, с арабски думи.за примерهذاТова арабски свят е комбинацията от 3 азбуки на arabich която означава "това",

т.е. هذا на арабски.Тези три азбуки са ذ, ه и ا.когато пиша тези азбуки колективно тогава става смисъла пълна هذا.Така че явно на конвенцията не е като английски език, когато, когато имате нужда да образуват една дума от азбуки, дори можеш да ги sepreatly.

Така че проблемите ми се Не знам как да План тези арабски или урду или хинди думи от individula данни на шрифта таблица.

Надявам се, че това е разбираемо сега ..
Моля да ми помогне, ако имате някаква идея ..

С уважение
.

Знам какво ти е проблема,
Ако използвате няколко изречения, можете да ги запазите като изречение, означава, че не е необходимо да се правят шрифтове.
Но ако трябва да използват шрифтове, то също така е възможно, арабски шрифтове, които не са в една и съща дължина, така че можете да напишете потърсим таблицата, която е първият брой showes дължината на други номера, така че вашият софтуер гласи първият брой (за Например 12) след това гласи следващата continus 12 номера, като буквите таблица.
Вие трябва да напишете различни таблици за характера, има различни
ه
Вашият софтуер трябва да признае шрифт, който да се използва, ако видите думата софтуер в компютъра,
виждаш ли какво happenes, когато пишете тях.

С уважение.

Да скъпа ли с право, което сте разбиране мой проблем ...
Благодаря за отговора ..

Но Im не разбирането ви awnser, (ми се по моя вина).
За фиксирана няколко изречения си правото да DONT трябва да се правят шрифтове, както и да съхранявате, че изречения директно EEPROM.

Но аз искам да направя шрифта и както ти каза, че е възможно да се споразумеят, както съм виждал някои работни Подвижни съобщение дисплеи показвате езици, различни тогава английски.

В actuall проблем е, че това как да образуват думи от азбуки на арабски, както под формата на различни комбинации от букви на арабски промени и там ми се enumerous комбинация (думи). Това е основният проблем ....
има един момент, който не е ясно за мен ..

Скъпи приятелю,

не можеш да си представиш същата дължина за арабски charaters, те могат да имат една и съща височина, но не и една и съща дължина, така че да може да напише софтуер, който се abale да покажат различни шрифтове с различни lengthes на екрана, можете да направите това, като writting legnth на всяка charater в на първо място това
е таблицата, така че винаги, когато вашият софтуер иска да продукция, че характер,
на първо място прочитания първия брой на tabale, след което гласи следващия брой на tabale колкото се може повече, както е писано в първия брой,
Например:
,#00h,#01h,#23h,#77h,

# 04h,
# 00h, # 01h, # 23h, # 77h,
или,#67h,#88h

# 02h,
# 67h, # 88h

и ....

Надявам се, че може да се опише добре,
следващата стъпка е да напишете различни шрифтове условия таблици:

هذا - الله - اکراه - مهم --, които виждате тук са 4 различни вида на един символ (ه), така че трябва да напиша 4 различен поглед нагоре таблиците за този шрифт, тогава, когато вашият софтуер иска да outport, тя трябва да направи това в съответствие с предишния характер, ако на следващия символ също прави предишния характер да се промени, значи,
че вашият софтуер трябва да се връща назад и да избере правото шрифт,
Знам, че е малко сложно, но се надявам, че може да се опише добре.

с най-добри пожелания,
hm_fa_da.

Благодаря за бърз отговор.

С вашата awnsers да намеря track.The идеята ви дадох е малко дълъг и може да отнеме много време и аз вярвам някой някой как трябва да направи този тип на работа преди това.

Както видяхме много арабски урду ActiveX контролери за VB или VC, които ще Ви съоръжение с типа пряко в тези езици.Така че аз искам да попитам е възможно да получите помощ от тези видове ActiveX controlles или ако знаете някои releted вида на работата на разположение на акции тогава PLZ ми кажеш.
Аз черупки се greatfull да u.

С уважение ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back