антена

S

suvitha

Guest
Затова връщането загуба за антена, трябва да бъде по-малко от-10dB?

Кой СИЗ?

Можете да свържете по-лошо антена, просто не може да получи максимална мощност от вашия предавател, или ефективни хранене на сигнали към вашия приемник (зависи от чип импеданси).

Все пак, ако имате дълъг дължина на кабела между антената и TX / RX, тогава можете да се окажете с печалба пулсации, ако загубата антена завръщане е много лошо.

то може да бъде свързана с съвпадение на максимална мощност за прехвърлянето

Браво, Biff44!Харесва ми, че ...
Suvitha, не е принуда, че антената трябва да има връщане загуба на по-добра от 10 db.Неговата само, че си по-добре за дизайн си от гледна точка на максималната мощност прехвърляне / загуби др.

Ananth.

Аз наскоро се изпитва ниска цена борда на планина антена, че очевидно е много популярна, че е около 3 db загуба връщане!В този случай разходите, а не изпълнение, изглежда доминират!

Другото нещо, да се помисли за предаватели, често ще има власт да изхвърлите, тъй като са ограничени до максималната излъчвана сила на полето от регламентите на страната, в която са инча

Връщането загуба мерки отразената вълна с инцидента на вълната, която е RL = -20 дневник (Γ).Така че, за връщане загуба на -10 db означава, че отразената вълна е 10 db по-ниска от инцидента вълна.Това е приблизително равна на размисъл коефициент от 0,3, така че 30% от инцидента вълна се губи.Наблюдава се, че това е за напрежение или текущата вълна, а не мощност.

благодаря за вашия отговор .. изискването си за антена е да deisign едно за моторизиран радар за предотвратяване на сблъсък при 24Ghz.i научил на толкова много документи, които всички проектирани да returnloss по-добре от 10 db .. Може ли да ми кажете защо е като, че за моторизиран сблъсък антена избягване на радар?

Аз не знам нищо за моторизиран дизайн радарна система, но като цяло не иска предава цялата власт, с които разполагат, без значение каква е системата.

Ако връщането загуба е висока, енергия се отразява обратно в системата и по този начин попречи на други сигнали.

Ако една и съща антена (а) се използва както за предаване и получаване на по същото време след това може да има проблем с фазата на шум в системата.Ако на предавателя тече (фаза на шум), след това, по време на получаване на сигнала и изпращат получените микс на сигнала и така предизвика дори повече шум, които след това се появява в бейсбенд.Също така, по-малки са загубите на по-малки е шум в системата.

Там обикновено е носител на TRANCEIVER да се разделят получените и предадени на сигнала.Циркулационни помпи не са съвършени, размерът на течове от TX на RX зависи силно от изолация в носител.

Аз не знам дали по-горе е правилният отговор на вашия въпрос.

Здравейте Suvitha,

Не е магия с -10 db номер.Тя често се използва като критерий за много широка група антени.Властта е отразен на антена на фуражите и по този начин "загубени".Колкото по-ниско отражение на по-добре.-10 Db е това, което обикновено се постига по много широки ленти.

При натискане ли да използвам -15 db като ръководство, но това, което е приемливо, наистина зависи от антената и прилагане.Аз наскоро се работи върху велпапе рог, който имаше изискване за db -23 s11.

Надявам се това да помогне.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back