антената и предаването линия сайт

G

Guest

Guest
www.amanogawa.com има куп аплети върху антената и модели. PDF файлове на теория.Това е много добро за начинаещи.

Здрасти,
Аз
съм, участващи в изследването на линейни и планарни поетапно масиви.Търся формули на Directivity.Аз бях писане на код.Основната формула на Directivity трябва да бъдат проверени за конкретни случаи (единен масив ..).
Може и да ми помогне?

Благодаря предварително
Лупина

Книгите от Kraus има thes уравнения.Най-лесният тест случай е на кораб с елементи половина на вълната разпада.Полето трябва да добавите всички въз ос перпендикулярна на плоскостта, съдържащ радиатори.

Сигурен!Проверих случая (U споменатите) на единни развълнуван (в Am и Ph) изотропно радиатори (и ми код беше прав за изчисляване на Directivity, nulls'position, beamwidth, sidelobes ниво) ..Както I'ld искал да направи "кръстосана проверка" с други конфигурации, като не единна развълнувана масиви,
а не equispaced масиви,
а не изотропно радиатори ..За тази цел съм изпълнила Directivity общо уравнение, за да проверите резултатите от нея аз
съм с някои Търговския закон, но тя не разглежда всички случаи аз съм на работа.
Така че, ако можете да ми пишете заглавието на Kraus книжки, където формули Търся се съдържат, мога да ги прилага и да направи кръстосана проверка на друг с моя код.

Благодаря за съдействието
Лупина

Книгата се заглавие антени.В математика за поетапно масиви е идентична на тази за FIR филтри с разстояние в wavelengths между радиатори е свързано с времето между проби.

Някои прости случаи, да се опита е бином тежест, която ще даде не sidelobes.За фаза тестване можете да го endfire масив.

Преди няколко години тя беше забавно да видите reinvention на 50 години старата антена технология се твърдеше, като научните изследвания в DSP.

Здравей газове, Търся някои статии за PIFA антена, можеш ли да ми кажеш къде да го намерите?благодарности

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back