аналогови оформление поток и съмнения

P

p.sivakumar

Guest
Здравейте на всички Знам цифров стандарт оформления клетки ........ Аз съм нов в аналогов оформления, така Може ли някой да обясни поток на аналогови оформление от схематични? Какви са ограниченията, ние трябва да предприемат, за да изготвят аналогови оформления? Какво е Salicide бори? Каква е разликата между salicide и резистор unsalicide? Благодарение на Шива

и за аналогови оформление тези constarints ф трябва да следва 1 - съвпадение на нивото на транзистори, и R, NC. 2-Емир капки. 3-ширина на властта песни използвате най-високата leve на метал за писта poewr. 4-paracitics в критичните brancs (сигнал извършване линии). 5-избегне overlaping на линиите HF и преднапрежение. 6 - в аналогов оформление на разположения е най-важното. 7 - се опитват да направят Ур оформление симетрични. 8-правилно използване екранировка в overlaping на линиите, когато това се изисква 9-избегне поли connecton 10 - използва 1-3-5 .. метали хоризонтални и 2-4-6 метали във вертикална посока: стрелка:

salicide е самостоятелно alligned silicidation, silicidation е добавянето на огнеупорни метални поли "polycide" или за контакт, резистор. във всички случаи това намаление има съпротива, където огнеупорни метали ", т.е. tangestun W" е по-ниско съпротивление от поли или разпространение, но разбира се по-високи от метали като Cu, Al. силициди са добавени да се свържете с разфасовки преди метал да се предотврати хлътва "дифузия на Al, Cu в Si които могат да причинят късо MOS, това да се случи поради разтворимостта на Al в Si" самостоятелно alligned означава, че ние правим silicidation за поли и контакти и резистори в една стъпка.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back