алтернативни методи за създаване на ваши собствени метра енергия

V

visva

Guest
аз съм в работата създадете ваша собствена метра на енергия. аз търсих ADE775x, ADE776x серия. но това се оказва трудно да се направи това (трансформатор, шунт резистор .. и т.н.). така че някой да ми помогне. Има ли някакви алтернативни методи (IC, Circuts .. и т.н.), за измерване на енергия за монофазно. Тук искам покаже тази енергийна стойност м на течнокристалния дисплей с помощта на микро-контролер (89s52).

За да получите точна цифра на консумация на енергия, което трябва да получите на тока и напрежението, ги умножа, след това ги умножи с косинус от ъгъла между тях т.е. VA Cos Фи. Ако смятате, че консумация на ток се дължи основно поради резистивни товари (електрически фурни, електрическо отопление, електрически душове), тогава защо Phi срок може да бъде пренебрегнато. Ако обаче не е нужно тези големи потребители и има много елементи трансформаторни задвижване, тогава вие ще получите цифрата високи от истинската стойност. Същия начин, ако захранващото напрежение е постоянно, не е нужно да разгледа този план, но в повечето страни мрежовото напрежение се провежда само + - 10%. Така груба мярка ще бъде да измерва след това на дисплея (пъти мрежовото напрежение), както кВт т.е. за номинална 230V захранването, ако захранващия ток е 8.2, буква а след това на дисплея ще се чете (8.2 X 230/1000) = 1,88 KW. Откровен

аз знам как се изчислява енергията. но аз трябва да знам какви са схеми или IC (компоненти) за изчисляване на енергийните.

можете да намерите много от търсачката на Гугъл. Аз ще дам това от моя

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back