аз имам известно объркване на кристал осцилира.

J

Justinyuan

Guest
забележката на кристал осцилира верига, като:
В по-горе схема, Резистор R1 е използван за BAIS на invecer и да я накараш да се работи в линейни района.Резистор R2 се използва за отклонение на кристално единица.

Аз не мога да го разбере.който може да обясни смисъла за мен.

благодарности!

В schemaic вас показва Пиърс Осцилатор в паралелен режим резонанс - общ генератор IC конфигурация.

Трябва да разберете, на отделните части на веригата да се разбере цяло.

R1 е отрицателен резистор обратна връзка за обръщане усилвател.Неговата стойност е избран да дръпнем операционна точка на усилвателя определени така, че остава в усилвателя на линейния част от operting неговия обхват.Без този резистор, усилвателя може или изключване или наситен, когато положителните отзиви от кристал схема се прилага към входа.

Y1, и свързаните с нея кондензатори, форма на активно резонансната верига.R2 е избран такъв, че в резонанс, промяна на фазата на резонансната верига е най-близо до 180 градуса, както е възможно.R2 и резонансната форма верига положителни отзиви пътя за обръщане усилвател.

Y1 е механично пиезоелектрични, но тя е индуктивни, капацитивни, и съпротивителни характеристики.Именно тези charactersistics, които са коригирани / пристрастно R2 да се "сверят" фазата на промяна за оптимално (180deg) за положителни отзиви.R1 запазва усилвател центрирана в работния диапазон от прилагане на отрицателната обратна връзка.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back