Ясно Таймер Сравнете Match (CTC) проблем Mode

R

Razu Ahmmed

Guest
Имам проблеми в работата с CTC в ATMEGA. Не мога да произвежда прекъсне след 1 секунда използване CTC. Забелязах, че стойността на OCR1AH не се сравнява с TCNT1H Какво може да се направи? Предложете needed.My код е след ........ # Включват Int а = 0; невалидни Timer1compa_ISR () и Бебе IVT_ADDR_TIMER1_COMPA {PORTB = ~ PORTB; PORTD = 0xFF;} невалидни основни () {Int аз; DDRB = 0xFF; DDRD = 0xFF; DDRC = 0xFF; SREG_I_bit = 1; TIMSK | = (1

Вие сте липсва / / timer1 сравни мач A ISR на TIMSK = 0x10; Аз също не знам защо да използвате TCCR1B | = (1

Тук аз имам един проблем като аз съм с mikroC като компилатор, в следните код не е прието .... OCR1A = I; когато Декларирам, като ...... OCR1AL = I, то е прието, но това е възможно само, когато (i255 след това аз трябва да го декларира като OCR1AL = Lo (I); OCR1AH = Hi (I), но, в този случай стойността на OCR1AH не е в сравнение със стойността на TCNT1H само стойността на OCR1L стойност се сравнява като резултат, не можех да може да се сравни голям време не мога да разбера всъщност, какво трябва да направя Помощ необходими ..

Имам нужда от нормален код на Timer1 CTC за ATMEGA в mikroC. Имам прост код, но не мога да разбера къде е моята грешка и не може да се сравни времето, когато I> 255. Помощ е необходимо. # Включват неподписани Int и невалидни inerrupt_ISP () и Бебе IVT_ADDR_TIMER1_COMPA {PORTB = ~ PORTB;} невалидни square_wave_init (Void) {DDRB = 0xFF; TIMSK | = (1

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back