Шум в напълно диференциални ОП усилвател

B

bhargava834

Guest
Имам проектирана изцяло диференциални ОП усилвател в спечелят-стимулиране Топология с 0.18ľm технология,
както и аз използван ELDO симулатор.Имам вход посочени шума на 60nV / √ Hz при 1KHz честота, и 3nV / √ Hz при по-високи честоти.
.

Така че някой може да предложи как да се сведе до минимум шума пърпам момента на ниски честоти.Моят спецификации са DC печалба: 115 db
UGB: 1GHz
Ф. Д.: 4.5mW
С уважение
Bhargav

бихте могли да списък на основните източници на шум от симулатора.
увеличаване на продукт на W * Л от шумния транзистори.
Обикновено входните и cascode транзистори допринасят-голямата част от шума.

увеличение W / л за въвеждане на сцената transsistor.направи го поне 10 пъти за това какво е сега и след това вижте дали шума е redused.ако не тогава chaek вашите телескопични етап.

осакатявам

Благодаря за отговорите момчета ..

Но когато се увеличи площта на транзистори, които допринасят за повече шум, другите параметри се променят.Така например Фаза границата се променя cosiderably (по-малко от 0).Може и предполагат други ефикасни метод за намаляване на шума, без никаква промяна в ОП усилвател съединение?
----------
Bhargav

Е, ако не искате да промените нещо във вашия opamp тогава има само едно решение ляво ...добавяне на допълнителна верига.Ако това
е подходът, който искате да се вземе след това да се намали трептенето на шума може да се използва хеликоптер на входа на усилвателя да натиснете 1 / F шум до по-високи честоти ...

Това не е лесна задача ...но ако сте за предизвикателството,
ще има време за проектиране, и не се грижи за вашата енергия става малко по-нагоре (казвам малко, защото една добре проектирана хеликоптера трябва да увеличи потреблението на много), аз ще казват, че е най-добрият вариант.

Сега, ако не разполагате с много време и нямат опит с този вид Топология, аз наистина ще препоръчваме да редизайн ви opamp.

С уважение,

diemilio

Благодарим ви за отговора diemilio

Аз не искам да се премине на шума от ниските честоти на високи честоти (имам предвид в UGB диапазон).Мисля, че не е добро решение.

И redesigning може да има избор.Така че какви са предпазните мерки трябва да се има предвид за проектиране за минимален шум???

Има някои други техники като авто зануляване, двойно извадката метод за намаляване на трептенето на шума.Да някой знае за тези техники???С уважение
Bhargav

на autozero е вида на хеликоптера усилвател.Той ще бъде много по-просто за да увеличат своя принос етап размер и регулира честотата компенсация, ако я пускате от фазата на платежоспособност.

1 / F шума винаги има ъгъл честота, които открива в 300k-1M в CMOS процес.Ако не желаете да я преместите към висока честота, след което autozero е вашият избор.Отнасяйте се, че това е част от офсет.Примерен то във фаза 1 и изваждане от изхода във фаза две.Освен това, ако контролните последователност е правилно определени.1 / F шум няма да има достатъчно време, за да повлияе на изхода.

Успех!

Jianjing526

MOS транзистори, които се използват като вход етап nmos или pmos
Ако се опитате да използвате nmos дизайн с pmos, както pmos е под повърхността устройство, то е по-малка площ ефект толкова по-малко шум пърпам ефект.

bhargava834 написа:

Благодарим ви за отговора diemilioАз не искам да се премине на шума от ниските честоти на високи честоти (имам предвид в UGB диапазон).
Мисля, че не е добро решение.И redesigning може да има избор.
Така че какви са предпазните мерки трябва да се има предвид за проектиране за минимален шум???Има някои други техники като авто зануляване, двойно извадката метод за намаляване на трептенето на шума.
Да някой знае за тези техники???
С уважение

Bhargav

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back