Честота селективен симулация повърхности използване HFSS 8 или 9

V

vagee

Guest
Уважаеми колеги, аз трудно време, опитвайки се да се симулира метален слот пръстен с правоъгълна форма, от 0 до 35 GHz индивидуално и след това и като една изкривена масив с версия 8 на HFSS. Тя изглежда почти невъзможно, така от вчера съм го пробват с нови HFSS 9 м version.I disperately се опитва да получи размисъл и коефициент на предаване по време на метене от DC към 35Ghz. Аз съм очаквал да види stopband около 32 GHz. Би било чудесно, ако някой там може да ми изпратите на всякакъв вид информация, може би свързани с вида на пример (PRJ). В сайта Ansoft има някои от препратките (PDF) относно FSS симулация, но нищо по-специално. Бих се радвал на всякакъв вид помощ. С уважение vagee

Вие трябва да бъдете по-конкретни по въпроса. например всяко съобщение за грешка, трудности при създаването на кос масив и др.

Уважаеми Loucy благодаря за answearing.My Основният проблем за симулация на FSS индивидуални или елемент на масива след processing.Let ме описват това, което правя. Аз съм параметрични PEC правоъгълна пръстен на FR4, затварянето с радиация граници (кутия) (е това е малко сложно?) И създаване на вълна инцидент самолет към структурата (0,0,1) Първоначално, когато вълнуващо в v.8 с плоска вълна не разполагат с възможността да бъде пометена честотен обхват, което за мен ще бъде някъде около 30Ghz за една педя 8 GHz. Четох някъде, че единственият начин да се получи предаване или отражение върху честотата е чрез изписване на макро-скрипт, който е нещо далеч от моя knowledge.Is там anternate никакъв начин за получаване на тези коефициенти? Това е защо аз търся навсякъде, за да се намери вече. PRJ относно симулация FSS. Надявам се, че съм себе си ясно. vagee

Моля, използвайте ОП пакети! В него можете да зададете променлива честота и да го помета!!

Вашият проблем звучи като моята. Това, което направих, е следното (HFSS9.2): градя кутия, за да се получи известно разстояние (ламбда) между FSS и модел граница. Можете да използвате лъчи, докато не с големи ъгли. Така че, ако к = ви planewave (0,0,1), то ще работи. Аз използвам ПМЛ. Граници на страни трябва да бъдат периодични граници. Присвояване Masters една, Роби, вижте helpfile! В postprocessing превключите в заговор за "разпръснати полето" (HFSS-> Fields-> Edit източници). Разпръснати областта под FSS, разделени от инцидента поле (аз го настроите да 1V / m) се равнява на отражение Коефициент. Използвайте калкулатора, за да получите резултати (I изчисляване на средната стойност на произволна равнина). В този случай можете само да дискретна размах честота. I отнема дълго, но работи добре.

който е много полезен, благодаря!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back