Честота Срещу Размер на радиочестотния спектър от FFT Theoritically

S

smartsarath2003

Guest
Hai,
Имам пълно вълна отстранени DC сигнал 0.5Hz.Според nyquest Theoram аз проби при 2 * 0.5 = 1Hz.Взех 4 проби X (1) = 0, X (2) = 5, X (3) = 0, X (4) = 5 проби на 1sec.Theoritically: Ако се изчисли FFT X (ωk) = X (ω), X (2ω), X (3ω), X (4ω) = 10,0,0,0.
Така че аз имам величина, фаза при всяка проба.Как мога да парцел Честота Срещу Размер на радиочестотния спектър от тази информация, theoritically.

В хармоници на поправеното сигнал отидете много висока.Едно правило е да долови и остри завои в графиката да се посочи наличието на високи хармоници ред.

Трябва да recalculaate с 1e3 проби в секунда и през интервал от време, което е interger много от времето за едно повторение на входа Waveform

Цитат:

Трябва да recalculaate с 1e3 проби в секунда и през интервал от време, което е interger много от времето за едно повторение на входа Waveform

1.Трябва да се вземе проба с честота два пъти повече от най-значителен хармонична на входния сигнал.В противен случай ще има имена и сериозни грешки.

2.Изчисленията са за форма на сигнала, който е периодична с период, който е равен на продължителността на пробите.

В FFT е основно за периодични сигнали.За не-периодични сигнали, ние обикновено е "да" ги повтарят периодично от тях.Но discontinuties в краищата често водят до значителни нарушения, под формата на много висока честота хармоници.Какво е обикновено се прави е, че сигналът е "прозорец" за намаляване на прекъсвания.

http://www.spd.eee.strath.ac.uk/ ~ взаимодействат / Фурие / DFT / window.html

В FFT е малко ум-изумителни процедура, поради нивото на рекурсия и аспекти малко последователност инверсия.Аз съм сигурен, че има много информация за него на Google.

smartsarath2003 написа:

Hai,

Имам пълно вълна отстранени DC сигнал 0.5Hz.
Според nyquest Theoram аз проби при 2 * 0.5 = 1Hz.
Взех 4 проби X (1) = 0, X (2) = 5, X (3) = 0, X (4) = 5 проби на 1sec.
Theoritically: Ако се изчисли FFT X (ωk) = X (ω), X (2ω), X (3ω), X (4ω) = 10,0,0,0.

Така че аз имам величина, фаза при всяка проба.
Как мога да парцел Честота Срещу Размер на радиочестотния спектър от тази информация, theoritically.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back