Часовник проблем ...

S

suddy72

Guest
Здравейте всички,

Имам малък проблем по отношение тактовата, съм сигурен, че има soloution е лесно, но искам да знам какво си мислят всички.

Право ...Аз съм с помощта на XUP Virtex Pro II Оценка борда.

http://www.xilinx.com/univ/xupv2p.html

Аз съм един съвет, свързани ADC за този форум FPGA, на борда на ADC е часовник на 75 MHz, искам да направя това 75 MHz часовник също часовника ми източник на борда на FPGA.Така че, когато аз съм изпълнението на задачите, като вземане на проби и за написването на ADC данни в паметта, аз знам кога точно му се променя.Сега на борда се предлага с два източника вече, едно 100MHz часовник и 32 MHz часовник и Dont виж отстраняването им, като опция.

Има стъпките на борда, които изглеждат да прикачите връзка SMA или нещо подобно, но loking за EXTERNAL_CLOCK_P и EXTERNAL_CLOCK_N, но моят часовник не е разделена.Източникът часовник точно сега аз съм сега, за да използвате само **** на ADC е с връзка SMA, но на борда на ADC е изход за закрепване, която е този часовник сигнал за него, така Не знам дали мога да взема само жица от това, но къде?

За съжаление, ако това изглежда объркващо, аз се обърка-голямата част от времето,
Благодаря за вашата помощ.

Стюарт

Можете да използвате DCMs в FPGA за генериране на 75MHz часовник.Използвайте 100MHz часовник и генериране на 75MHz часовник с една и съща връзка фаза, както и останалите ADCs 75Mhz часовник.

Ако часовникът ADC е свързан или може да бъде свързана с някоя от изводите FPGA, може да използвате този часовник като източник и да използва други източници на часовника.

В EXTERNAL_CLOCK_P и EXTERNAL_CLOCK_N сигнали са диференциални входове часовник / изхода.Ако имате разлика източник часовник можете да ги свържете с тези значки.

Здравейте, благодаря за отговора.
Имам една идея, тъй като на борда се предлага с отпечатък от придаване на източник часовник, не мога просто да вземе тел от часовника ми се щифт от производството на тази стъпка?След това той се свързва с ПИН-FPGA и може да бъде източник на моя часовник?

Стюарт

Да, можете да направите това.Вие може да вземе тел от източник на часовника и я свържете с ПИН-FPGA и да използва това като своя часовник източник.Бих препоръчваме да проверите pinouts на FPGA и го свържете към крачетата Глобален Часовник.

Той се насърчават да се вземе проба на продукцията използва по-висока честота, така че защо да ф искали да използват една и съща Честотен за вземане на проби на продукцията?

Поправи ме ако греша.
Благодаря и отношение

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back