Цифров термометър с 90s2313 и DS1820

P

pasicr

Guest
Здравейте на всички, аз направих този термометър (SCH е приложен), работи добре с 13mm общ анод дисплей, въпрос е: Имам нужда да се използва Hi-Red 60mm CA 7-сегмент LED Display, е достатъчно само да използвате + V = 12 V за превключване на транзисторите emiters (Q1 за Q4), и да ги замени с някаква висша транзистор, счита

не ми приятел, а не достатъчно и английският ми е лошо ако свържете emiter до +12 транзистори си винаги да бъде. трябва да добавите 4 ценерови в базата на транзисторите. същото
DdXj1a1213777207.jpg
и сега имате друг проблем: catods ви доведе, е винаги по-негативно, отколкото anods (+5 V <дванадесет) . така че трябва малко светлина върху всички светодиоди. трябва да използвате 8 транзистор като отворен колектор catods, или отворен колектор чип.

Това е друго решение ..... и са използвали две transitors вместо на един, по-висока логика от MCU не може да cuttoff PNP transitor защото transitor преднапрежение условия не са fullfilled .... ..... така че едната possoibilty е, че за да шофиране на този транзистор от NPN ... и логика от MCU база на NPN .... виж диаграмата

pasicr правни PDF файлът не е отворен и аз nedd ф

Опитах вашето решение за общ анод седем сегмента, но първият резултат е печатна платка попълнете на мъгла, транзистор NPN горят, така че сложих 1K резистор, и Бинго работи.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back