Цифрови въпроси .... някой може да реши тези?

V

vlsitechnology

Guest
1) Проектиране на веригата, които или ще изважда от X или Y Y от Х, в зависимост от стойността на. Ако а = 1, продукцията трябва да бъде хоризонтална, а ако а = 0, продукцията трябва да бъде yx.Use на 4 късче substractor и две 4bit 2to 1 MUX?2) Осъзнайте пълен усойница с помощта на 3 до 8 линия декодер и) две врати или б) две norgates

Аз ще се опитам да опиша на решение за вас, защото не са aready файл, за да бъде изтеглен.

Първият мултиплексор е суровини, (първите четири линии за х x3, x2, x1, x0) (втори четири линии за Y y3, Y2, y1, Y0) съответно на избора свързани с въвеждане на A.на изхода на този MUX е А A3, A2, A1, A0, която ще бъде насочена към положително число на subtractor верига (не забравяйте да поставите subtractor схема за изваждане режим)

Thesecond мултиплексор е входа наопаки като (първите четири линии за Y y3, Y2, y1, Y0) (втори четири линии за х x3, x2, x1, x0) съответно на избора свързани с въвеждане на A.на изхода на този MUX е Б B3, В2, В1, B0, които ще бъдат насочени към негативната страна или номер на subtractor верига.

Така че това е направено чрез вашия мултиплексор зависи от сигнала мултиплексор контрол изберете A.

RashadAdded след 18 минути:За втория въпрос:
от 3 до 8 декодер ще има три входа А, Б, Синди се помни, че Синди е LSB и А е MSB.тогава резултатите ще бъдат осем линии 0,1,2,3,4,5,6,7
Ако изграждането на маса истината за пълен кръг ехидна ще имате:

AB Синди Сума Кери
0 0 0 0 0
0 0 1 1 0
0 1 0 1 0
0 1 1 0 1
1 0 0 1 0
1 0 1 0 1
1 1 0 0 1
1 1 1 1 1

Сега направете следното за Сума намерите линии за 1 логика и свързването им чрез или порта така линии 1,2,4,7 conected чрез или на изхода за изход сума и редове 3,5,6,7 са да бъдат свързани с производството Кери Използването и
/ или врата.Що се отнася до помощта, нито аз не разбирам причината за това, че.така че можеш да обясниш защо?Added след 2 минути:Имам нужда точки за изтегляне на файл, ако можете да помогнете.

благодаря

Мога U моля ти обясня Y Ур използва за 1,2,4,7 изход сума ... и 3567 за производство да ......... аз съм леко объркан получаване ...
Отговорете ми

за question1
1: разтвор
големи = (а)?X: Y;
малки = (а)?Y: X;
Резултат = голям - малък;
2: разтвор
result1 = X - Y;
reslut2 = Y - X;
резултат = (а)?result1: result2;

1,2 complie резултатите са различни.

По този въпрос обаче, бройката е продукцията на декодери и обикновено са номерирани като 0 до 7, където продукцията ще бъде 0 или actve висок или нисък, като въвеждане на ABC = 000 и изход 7 се actve когато ABC = 111.Аз не знам дали имаш добър фон за декодери, но всяка книга в цифров ще помогне.С уважение

sory късно за отговор на вашия въпрос

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back