Целта на R1

R

rinaishlene

Guest
Здравейте, Тук съм приложил един CMOS Logic Probe Circuit ... Това, което бих искал да знам тук е каква е целта на R1 и защо на стойност от 2,2 M е избран тук? Рина

Каква е целта на R1? 4000 логика серия включва два MOS транзистори (един P-канален и един N-канал), свързани в допълващи мода да функционира като един инвертор. Поради симетрията на тези два транзистора, подходящи отрицателна обратна връзка по допълнителни двойка ще доведе двойката до самостоятелно отклонение се приблизително на 1 / 2 от захранващото напрежение. Когато сондата вход е отворен, обратна връзка резистор R1 причини изход N1, за да отидете / 2 Vcc, което ще се изключи двата светодиода (или поне ги слабо до точката, където те се появяват да бъде изключен). Защо е стойност 2,2 M, избрана тук? Ако R1 е твърде висока, N1, които не разполагат с достатъчно отрицателната обратна връзка да функционира като линеен усилвател и ще се люшка, когато сондата е отворен. Когато сондата е свързан, обаче, R1 е основният източник на импеданс сонда вход вижда от сондира верига, ако R1 е твърде ниска, сонда точност на измерване ще бъде разградено поради външни верига натоварване. Много е вероятно, че 2.2MΩ е избран, защото това е най-високата устойчивост, която ще позволи надеждно N1 да работят в линеен региона.

Hi Rinaishlene, целта на 2M2 резистор е да се запази производството на първата порта на около. половината от захранващото напрежение, за да се уверете, че нито един от светодиодите ще светнат, когато нищо не е свързано с въвеждане на сонда. Стойността на този резистор не е от решаващо значение при условие, че няма да пречат на нормалното функциониране на вратата. В други приложения, като кристални осцилатори, вие ще намерите подобни резистори, когато дизайнер иска порта да работят като един (обръщане) усилвател. on1aag.

N1 е същото като N2? Мисля, че наименование Идеята е да се осигури възможност DC преди N2.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back