Хардуер за USB комуникацията между PC и микро контролер

N

narithota

Guest
Здравейте искам да направи комуникация между PC и микро контролер с помощта на USB за моята кандидатура. Моля да ми предложи какъв хардуер е необходима за USB комуникация. Моля, ръководство за този проект Счита nari

nari, зависи от това как сте wan't да стане това. Знам, че PIC18F4550 USB интегрирани и на прозорци, то се третира като сериен порт, така че кодът е доста прост. В противен случай може би имате поглед към някои от интегрални схеми на FTDI, че осигуряват USB-Serial преобразуване и по този начин можете да използвате всеки MCU. Аз също знам, Atmel има USB чип, но не съм запознат с Atmel интегрални схеми. Наздраве Slayer

Предлагам да се използва един чип "USB UART мост", както Silicon Labs CP2102.

[Цитат = Slayerza] nari, знам, че PIC18F4550 USB интегрирани и че на прозорци, то се третира като сериен порт, така че кодът е доста прост. [/ Цитат] това не е правилна, можете да използвате USB, но трябва да го програма. погледнете http://pe.ece.olin.edu/ece/projects.html

започнем с характеристики на USB 2.0. Като имате намерение да разработи миКроКонтролера страна HW / SW, тази част е доста лесно в сравнение с развитието на водача на страничните прозорци. Можете да използвате Jungo, за да започнете. BRM

можете да използвате чип FT245 за usb1 или използвайте Quickusb за USB2

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back