ФБК, BSF инструкции за PIC 18F

Z

zristic

Guest
Аз не съм сигурен още, но изглежда, че ФБК и BSF инструкции за Снимка 18F серия се държат много странно, когато портът е настроен на режим на въвеждане.За пример, ако направите това:
MOVLW 255
MOVWF TRISB
ФБК PORTB, 0
BSF PORTB, 1

след това изглежда няма ефект при използването на тези инструкции.Все пак, ако направите това:

MOVLW 255
MOVWF TRISB
MOVLW 2
MOVWF PORTB

след последните insctruction се в стаята PORTB правилно.

Аз всъщност не трябва да се промени PORTB, когато е в режим на въвеждане, аз съм просто любопитни защо ФБК и BSF не успеят да направят така, но MOVWF работи ОК.

В ТАКИВА PIC на BSF и инструкции ФБК засяга пристанище пина, само ако те са определени като изходи.В твоя случай, първите две указанията, дадени на пристанището пина като суровини, така че BSF, ФБК нямат ефект.Нито пък на movwf.
Съмнявам се втората част на код работи правилно, тъй като кламери са все още идеи за размисъл.Трябва да има нещо друго, което ви кара да мисля, че строителните работи, включително и някои кратко в Н / W.
Ако искате да се промени състоянието на игли, моля да ги изходи.

Има разлика в PIC18 срещу други снимки, все пак.Пристанищата са ключалки, че винаги ще получите в стаята, независимо от посоката на щифта.В ПИН ще продукция на състоянието на капаче, когато това е изход.(LATB във вашия случай).Това не обяснява по никакъв начин ефект, който се descrinbing, все пак.

Ето защо, моят съвет е да сте сигурни, не виждат смисъл от нещо друго, когато проверявате ПИН нива.Тя може да бъде нещо по ТВ, също.

Здрасти,

Просто любопитни сте Зоран Ристич от mikroelectronica група.Въпросът изглежда е начинаещ .!!!!

С уважение

Sougata

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back