Ускоряване на електрони

U

umair

Guest
когато се прилага напрежение до всякакви материали, като полу проводник се представи eletric областта на плаващите електрони.Това е сила F =- QE така в съответствие със закона на Нютон
F = ma
, Електроните трябва да бъде ускорено, но защо не

Вие трябва да пази в ума си на кристалографски structure.Since електрон в движение, ще се сблъскат с различни атоми, електрони, че по този начин ще се изправят пред противников force.At равновесно състояние на приложената сила, ще бъде равен на противоположни force.Thus ще се движат с постоянна скорост

Мисля, че електроните се ускоряват, докато достигнат насищане скорост, както и повишаване на електрическото поле-нататъшно ускоряване на електрони не повече поради разсейване ефекти (не съм сигурен).

MSSN написа:

Мисля, че електроните се ускоряват, докато достигнат насищане скорост, както и повишаване на електрическото поле-нататъшно ускоряване на електрони не повече поради разсейване ефекти (не съм сигурен).

Ако електроните се пътува в насищане скорост, независимо от напрежението се прилага тогава ще има фиксиран брой на таксите, които излизаха от материал в даден time.Fixed броя на електроните средства Твърда такса за единица време, което означава постоянен ток, независим от напрежение, което не е така.

По този начин аз мисля насищане скорост е само горна граница, когато напрежението прилага, е превишил електрони не може да надвишава насищане velocity.For нормални електрони случаи ще се движат с висока скорост, която зависи от напрежението прилага

Мисля, че това е така, защото на съпротивата???

Здрасти
Това се отнася напълно във вакуум и за един електрон, защото, ако не ти трябва да сложим под внимание сблъсък с други частици и сили между електрони.

електрони имат валентност такса ги изнесат от horbit ви доведоха до празното пространство на разположение това пространство ще бъде repaced с нов електрон.електрони, така че отивам един начин дупки отидете на друг начин.скоростта е постоянна vacum или не като скоростта на светлината постоянно 300mega над ламбда Аз вярвам, че забрави. [/ текс] [/ списък] [/ код]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back