Умножение и допълнение на плаваща запетая

A

Asad Sharif

Guest
Здравейте всички Всеки един може да ми помогне, как мога да се плаваща запетая умножение и допълнение с PIC 16F877A. Асад Благодарение

Това би било лесно, ако използвате компилатор. Тя може да се направи с монтаж с известна болка. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 56 секунди: [/ цветен] [/ размер] Има стандартни рутинни за монтаж в микрочип начална страница как да се справят с помощта монтаж на аритметика. че би било добра отправна точка.

Благодаря за преиграване, аз съм в началото ниво и използване на монтаж. Аз нямам C компилатор за PIC и аз не знам как да се използва. Можете ли да ми помогне в това отношение?

Ако го направите търсене на Google може да се намери решение. Преди известно време имаше проект с отворен код на SourceForge изграждането на плаваща точка библиотека математически рутинни за PIC микрокомпютри.

В сайта на Microchip можете да намерите някои заявление бележки (напр. AN660 и AN575), които обясняват и да осигури свързаните с тях библиотека с плаваща точка съчетания операции.

Благодаря за помощта. Можете ли да ми изпратите подробно как мога да използвам приложение за бележки 575?

[Цитат = Асад Шариф] Благодаря за помощта. Можете ли да ми изпратите подробно как мога да използвам приложение за бележки 575? [/ Цитат]?? Отворете файла с Acrobat Reader. Ако току що започвате с ПОД, асемблер и т.н. Тогава с плаваща точка на математиката вероятно ще бъде много трудно да увийте главата си около. Трябва някои прилични умения за програмиране на първо място.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back