Ултразвукови датчици за почистване

K

kileen

Guest
Има ли някой, работил по ултразвуков датчик за почистване цел? Искам да знам как да ги разстройвам. отношение на

Има ли някой да обясни как machanism на тази машина работи? Благодаря предварително :)

Датчик PZT се използва за конвертиране с висока честота (100kHz) и високо напрежение (> 1000V) електрически сигнал в механично преместване. Тази висока движения frequecy са съчетани към обекта да бъдат почистени от под-сливане на обекта и на датчиците в баня с подходящ разтворител (може да бъде вода) (изискване е, че скоростта на звука в тази течност да бъде на подобни величина, че в на сондата и обект, да се почистват с висока скорост и високите енергийни движения премахнете нежелания депозити от обекта, да бъдат почистени.

[Quote = kileen] Има ли някой, работил по ултразвуков датчик за почистване цел? Искам да знам как да ги разстройвам. отношение на [/ цитат] Какво искаш да кажеш с разстройвам? Те могат да бъдат мислени като две мрежови порт. Има механичен резонанс и електрическия резонанс. Можете да промените механичната част от натоварването на гърба на сондата с материала. Електрическото страна се променя с L или C последователно или паралелно с два проводника. Като цяло, механични и електрически резонанс са в малко по-различни честоти. Вие трябва да направите някои промени към електрическата страна, за да ги съберете заедно и да увеличи ефективността на електрическо преобразуване на акустичната мощност.

Максималната механична продукция е в електрически резонансна честота. Но резонанс Честотен е остър и поради остри страни на кривата на отговора механична енергия на изход варира в зависимост от дори и най-малкото отклонение в шофиране честота. Искам да знам как да се изглади отговор, така че механично продукция е достъпна за някои + или - вариация около центъра Честотен.

Механично натоварване е единственият начин, но това прави ефективността еднакво бедни над широк честотен обхват. Най-добре е да се използва някакъв метод за контролиране на честотата на устройството. Измерва ъгъла между задвижването voltge и да се зареди на текущия и регулира честотата за нула градуса.

Аз не съм сигурен, че "максималната механична продукция е в електрически резонансна честота." От преживяванията ми знаят, че максимумът е някъде между електрически и механични резонанс. Освен това, резонансна честота е много различно между transduser към датчиците. Така че, аз не успех, за да получите добра ефективност, без някои callibration.

Трябва да се настрои електрическата страна (както е описано няколко мнения над), за да има резонанс със същата честота като механично. След това можете да получите дори по-добра ефективност. В megasonic се Фирмата площ хвали с помощта на нула състояние фаза. Друга компания измерва отразява власт. Така че има всички видове начини за определяне на това как да се настрои автоматично осцилатор диск. Всичко това не е само на академичните среди. За висока мощност (стотици ватове), натоварването на усилвателя на разстояние резонанс ще навреди на транзисторите. Това е така, защо електрическия резонанс е, което се използва за да се определи честотата на осцилатора. Обратно в дните на клапаните / тръба на сондата е била използвана в една клапа осцилатор, като елемент за определяне на честотата. Можете да получите няколко вата в сондата по този начин и честотата автоматично се проследяват промените на сондата.

Моля, намери много добро обяснение за резонансна честота в товарят и разтоварват пиезоелектрични стакове по тези връзки. [URL = http://www.mpi-ultrasonics.com/transducers1.html] ултразвук transducers1 [/URL] [URL = http://www.mpi-ultrasonics.com/transducers2.html] ултразвук transducers2 [/URL] обичайна стратегия е да се намери честотата на серия резонанс (моля, вижте вестниците). Пробите на изходното напрежение и ток се вземат и в сравнение с цифров компаратор фаза, като този, който е вътре на PLL чип, като 4046. Изходния сигнал се използва за промяна на честотата на осцилатора. Както беше заявено в мнението преди, той е критичен. Ултразвукова комин би могъл да има Q-висока от 1000 или повече, и промяна на честотата им от няколко причини, но най-важното е температура. С една или повече KW, нанася върху стека, всеки по-рязък ще унищожи на етап изход.

Уважаеми господа, моля да ми помогне които транзистор е подходящ за изграждане на ултразвук за почистване? звяр отношение

[Quote = usefi5961] моля да ми помогне, транзистор е подходящ за изграждане на ултразвук за почистване на [/ цитат] Изборът на транзистора ще зависи от: - Топология на предницата (ето един пример http://www.prolifictec .com/filehost/Sonar_front_end_sketch_rev01.pdf ) - честота на ултразвук. - Правомощия: връх и средната може да се избере от висок клас за радиочестотно на MOSFETs (нещо от този списък http://www.ixysrf.com/products/switch_mode.html ), постигане на резултатите, от което се нуждаете, а след това по-късно да се направи намаляване на разходите.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back