Търся 7.5V Diode Zenner

M

mystery

Guest
Здравейте всички Търся 7.5V ценерови диод. Искам да се прилага 5 за 25 мс, има ли ценерови, които могат да отговорят на тези изисквания? благодаря

Много dificult силнотокови ценерови диоди са скъпи и могат да бъдат unprodictable при високи скорости. Аз ще се опита IN5343B и да видим дали тя се отличава, ако не, ще трябва да се движат до BZY 93, но мога само да ги намерите в 8.2v на diference в цената е над £ 12. Можете да allso опитайте exstending актуалната гама на вашия ценерови с помощта на транзистор (2N3055) heatsinked. Това все още се смята Resonable практика. Barrybear.

загадка, аз не мисля, използвайки само диод е добра идея, 5 А е много и дори и с един транзистор може да не е безопасно в зависимост от напрежението, искате да се стабилизира. дайте малко повече информация

1N5333B серия от ON Semiconductor http://www.onsemi.com/pub/Collateral/1N5333B-D.PDF следва да отговарят на вашите нужди. Това ще отнеме 180 W за 6 мс, което означава, че ще вземе 60 W за 25 мс, което отговаря на нуждите ви.

Мисля висок ток MOSFET и променлива ценерови диод (TL 431?) Могат да работят много добре за 5А натоварване. Може да има един вид регулатор с превключване MOSFETS, проектирани да работят като ценерови, идея?

Обичайният начин да incrase мощност е да се постави на ценерови между колектора и основата на BJT. TIP35 серия се използва често. Води на колектора и емитера след това се използват като ценерови чието напрежение е около 0,8 V по-висока от реалната ценерови. Това работи като вид ток разделител. Само 1/beta от общия ток преминава през физическото ценерови диод. Останалото отива чрез BJT колектор. Всичко излиза емитер.

[Цитат = "мистерия"] Здравейте всички Търся 7.5V ценерови диод. Искам да се прилага 5 за 25 мс, има ли ценерови, които могат да отговорят на тези изисквания? благодарение [/ цитат] диод ползване transil (виж w * w * w.diotec.com за p6ke ...)

Уважаеми AAAAA U може да се Използвайте chipcenter.com сайт за търсене на компонента. Пожелания CONCAT

Ще се опитам да използвате onsemi 1n5341B, аз се надявам, че ще отговаря на моите изисквания. Едно нещо, което забравих да кажа е, че задължението си цикъл е повече от 2 сек.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back