Търся евтино решение да се изгради GHz VCO

M

mr_ghz

Guest
Здравейте, аз търся решение за изграждане на евтини MicroStrip VCO за 24GHz. Честота педя трябва да е около + /-150MHz и повече или по-малко линейна. Изходна мощност трябва да бъде в обхвата на 0dbm и не трябва да се промени значително през честота. Моят текущото изпълнение е паралелен съчетано осцилатор с гребен филтър. Промяна на честотата се извършва чрез промяна на изтичане на ток от GaAs FET. Така че променя фазата на S21, а също и честотата. Това не е много линейни и на изходната мощност промени ... Дава линейна честотна Използването на Varactor диоди, но е проблем, защото на цената. Защото имам нужда няма "висок клас" осцилатор ние също се опита UHF Varactors. Това работи, но честотата период е ниска, защото на паразитна индуктивност. Някаква идея?

Били ли сте опитвали DRO. Ако не можете да проектирате DRO какво да кажем за проектирането на генератор на около 1GHz и след това го mulitply до 24 г. Можете да го умножете доста успешно чрез разработването на множители с BPF.

Има някои препратки към VCO във форума, като 18 GHz тласък натискане. Тези статии и или връзки може да ви даде някои идеи за разглеждане.

Hi шогуна, използването на DRO и / или мултипликационни секции не е възможно, тъй като от цената. Осцилатор трябва да бъдат изпълнени в ултра-ниска себестойност на системата sensoric. Както и да благодари за вас отговори. Има ли някой друг друга идея за промяна на честотата? Чао

Изглежда, вие трябва да изберете транзистор "ултра-ниска цена", на първо място. Трябва да има достатъчно печалба на 24 GHz, за да бъде полезен като осцилатор активен елемент. Когато сте намерили устройство с приемлива цена, моля нека знам кой и ние ще се опитаме да ви помогне да намерите подходяща топология осцилатор.

Здравейте GaAs FET, БНТ Аз съм в момента използва за такова заявление е NE3210S01 от NEC / CEL. Това струва около 0,70 $ / бр. С това устройство е възможно да се изгради такъв осцилатор. Моят проблем е, да настроите честотата за около + / - 150MHz ", без" (или не прекалено много) допълнително заплащане ... Чао

Бихте ли ми казали какво ще се използва за? може би, мога да дам STH за вас.

mr_ghz, може би можете да получите по-добро решение, ако промените (мелодия) колектор или напрежение източване на транзистора вместо промяната на сегашния си. g579

Hi шоу, използването на този VCO е евтин сензор доплер с разстояние на измерване. Това се прави с FMCW. Hi g579, добра идея, ще се опитам. Имате ли някакъв опит колко честотата може да се избута / извади? Чао

Здравейте mr_ghz, мисля, че могат лесно да бъдат получени 5 - 10% тунинг (в зависимост от реалното строителство). g579

използвате VCO от верига мини, това е доста работа и в малък размер

Най-важното нещо е цената. Така че minicircuit модул не е възможно. Чао

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back