Търсите малък кръг управление на двигателя

C

crunch

Guest
Добре, аз отивам да публикувате този въпрос отново. Последният път, когато аз афиш това не можех да се схематично на схема, която мога да използвам, че е проста. Може би, като не искат това нещо да се направи толкова много неща, това ще помогне. Аз не съм запознат достатъчно точно сега да се работи с т.н. мравка PIC на това трябва да бъде сравнително проста схема, която вероятно може да използва 555 или такива, които аз разбирам малко. Точно сега няма да го направи твърде много неща наведнъж. Ето какво ми трябва. 1. Имам малък мотор, който е 6 волта DC. Не натоварване е около 65 милиампера и с натоварване мога да го получите до около 90 милиампера. Имам един бутон и да кажем, че искам един светодиод и седнали до бутон. Аз натиснете бутона и на вала на двигателя се превръща един път и спира до следващия път, когато бутон е натиснат. 2. Един и същ сценарий, с изключение на двигателят работи в продължение на 30 секунди и спира, докато бутона е натиснат отново. 3. Един и същ сценарий, с изключение не преминете към бутам. Двигателят работи само за 30 секунди и спира за 1 час и продължава да повтаря едно и също нещо. Всяка помощ е много оценявам. Благодаря, Майк [/IMG]

555 е източник / мивка ток до 200 mA, така че трябва да бъде в състояние да карам мотор директно от своята продукция (pin3) .. Option1: можете да използвате 555 в monostabile конфигурация (виж снимката по-долу) и се регулира времето по такъв начин, че двигателят не само един ред .. Другият вариант ще изискват някакъв вид на вала енкодер изгради около optocoupler или преминаване .. Option2: 555 същото време, но адаптирани към 30-те години .. Option3: същото 555 с 30 sec време и още 555 с течение на времето един часа, като и двата свързани в серия и извита за генериране на 30sec всеки час .. С уважение, IanP

Време на двигателя да извърши само едно завъртане изглежда simples метод. Somthing като optocoupler или migh крайни изключватели предостави по-точни резултати, ако това е необходимо. Наздраве Slayer

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back