Търсите за EM симулация алгоритъм

M

mailgvenkat

Guest
Има ли Matlab кодове за анализ на ЕМ полета на нанометър връзката между ?....... има всяка симулация algrithm (такива като FDTD ..) съществува за анализ в нанометрова гама ?......

Здравей, mailgvenkat: Повечето алгоритми EM трябва да бъдат подходящи за нано структури. Ако тренажор се прилага правилно, тя shouild да бъде в състояние да реши нано структури. Най-малко мога да видите IE3D може да го направи. Аз забелязах, някои клиенти използват IE3D за оптични антени в GHz обхват от 6000-7000. Размерът е много малък. Пожелания.

Hi Джиан, благодаря за Ур бърз отговор ... Но ф имат някаква идея за симулация кодове (като кодове FDTD за връзката между микрометър гама) за нанометрова гама ...?... Ако имате някакви кодове / връзки по отношение на едни и същи .... да го публикувате в мен ..... с отношение, Venkat.G

Здравей, Venkat: От това, което виждам, FDTD, не би трябвало да има проблем в моделирането се свързва в микрометър гама. Единни алгоритъм FDTD могат да имат затруднения при обработката на структури с големи размери и малки размери в същата структура. Ако всички размери са в обхвата на микрометър, аз вярвам, че не трябва да има проблеми за такива структури. Ако желаете, можете да опитате Fidelity (FDTD) симулатор от Зеландия ( www.zeland.com ). Аз съм от Зеландия Software, Inc Всеки въпрос, можете да се чувстват свободни да оставите MEK сега. Пожелания.

Джиан: м.е. използвате някой инструмент за симулация нанометър гама, ще се подчиняват КФЛ condition.the размер на клетката ще бъде много малка за работа.

Здравей, Ramani: Какво е състоянието КФЛ? От това, което виждам, малък размер не е от решаващо значение толкова дълго, като общия размер е малък. Оптичният antnena е един пример. Клетката е много малък. Въпреки това, цялата структура е около половин дължина на вълната и все още можем да го решим лесно на IE3D. Разбира се, както споменах по-рано, ако имат някаква функция много голям размер, докато някои функцията размер е много малък, а след това той ще създаде проблем на размер за пълен вълна EM симулатори. Пожелания.

Здравей Джиан, В nanaometer дизайн, цялата субстрат ще бъде в няколко нанометра. в IE3D, какъв вид на симулация, който използвате?. т.е. дали МКЕ, FDTD, ... като това.

Здравей, Ramani: IE3D използва MOM симулатори. Аз не съм опитал още няколко субстрати Nm. Въпреки това, аз вярвам, че трябва да се оправи. На MMIC и RFIC, 100 Nm субстрати са популярни. Ние имаме моделиране 100 Nm субстрати проблем много успешно. Ние се опита някои случаи с десетки нанометра и те са добри. От това, което виждам, алгоритъмът може да се справи с няколко проблема субстрат Nm. Въпреки това, аз искам да се уверете, че тя работи. Горната дискусия е за моделиране на ултра тънки основи са безкрайно тънки слоеве. На IE3D, ние можем да модел ултра тънки диелектрици като диелектрици 3D. Тя няма да има никакъв проблем, с помощта на крайните схема за диелектрик дори за thiner субстрати. Разбирам, ултра тънки основи ще предизвика проблем в МКЕ и FDTD. Въпреки това, майката може да се справя доста добре, ако тя се прилага успешно. Благодаря!

Здравей, mailgvenkat: Ние имаме само на IE3D двигателя при преминаване към Linux. Ние правим интерфейс за Cadence Virtuoso. Въпреки това, оформлението редактор не е на разположение на Linux. Трябва да използвате версия на Windows, за да използвате пълните функции на IE3D. Между другото, аз тествани случай с MicroStrip структура с ултра тънък слой от върха на 100 субстрат GaAs микрона. Дебелината на ултра тънък слой може да слезе под 0.5 нанометра. Съотношението е около 1.0e 5 до 0.5. Мисля, че трябва да бъде достатъчно за вашите приложения. С най-добри пожелания,

хай Джиан, имам изтеглени IE3D (Windows версия) софтуер и го инсталира ... Но се сблъсках с някои проблеми по отношение на достъпа до вашия сървър за лицензи ...... аз имам някакви алтернативен начин да получите лиценз от Зеландия .... иска вашия отговор ..... с отношение, venkat.g.

Здравей, mailgvenkat: По това време, ние обикновено предлагат тази уеб базирани лицензи за оценка на мрежата. Разбирам, че не може да бъде стабилен, ако интернет връзката не е стабилна, или в нея има защитна стена. Ние ще се опитаме да се дадат някои алтернатива за него. Може ли да изпратите мен (jian@zeland.com) електронна поща с вашата информация? Аз ще се опитам да се види. Благодаря! Пожелания.

HI Джиан, са написали лично съобщение до u. .... аз Ви моля да ми даде алтернативен начин да получите лиценз ..... expexting Ур отговор ... с отношение, venkat.g.

Hi Джиан, IAM обмисля планарни структура TL казват MicroStrip (или) ленти линия (или) в една равнина waveguide.as, технологията се стреми да

Здравей, mailgvenkat: IE3D е широко използван в проектирането на RFIC и други полупроводникови устройства. Тя е широко тествани за структури с размери в микрона или под-микрона или дори по-малки структури. Shoulid бъде в състояние да реши 90 Нм проблеми. Благодаря! С най-добри пожелания,

Здравейте, jian.From този пост, аз ви познавам, са от Зеландия Sotware, аз имам един въпрос за IE3D.Is ли някакъв начин да се използва IE3D Solver мама от един език за програмиране, като Matlab? Или можем да използваме Matlab и IE3D за cosimulation? Поздрави!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back