Транзистор оразмеряване

K

karthik167

Guest
Здрасти,

Трябва да се изработи Фаза-Frequency детектор за моя курсов проект.След претърсване на литературата съм решил по транзистор ниво схематични аз отивам да използвате.Но аз не съм сигурен как да се реши на ширината на всеки транзистор?Може ли някой да ми показали на начална точка в атакува този проблем.Аз не съм сигурен къде да започна?

Благодарности,
Karthik

PS: Аз ще се използва за понижаване на гласа ми симулация.

Аз ви давам един уеб сайт за ваша справка.
http://www-unix.ecs.umass.edu/ ~ ptsai / PFD.htm

neeolee,

Благодаря за връзката, но въпросът ми е различно.Бих се използва динамична логика PFD и бих искал да знам как да определят размера на различните транзистор за оптимизиране на скоростта / площ / мощност.

U не може да бъде размера на транзистори за всички област три мощност и скорост на първо case.u трябва да се Ур очила right.then ако искаш по-голяма скорост, след което ги размер на повече от minimal.be внимателен U причина могат да направят това само до закъснение не е доминиран от присъщите капацитет на transistor.once вътрешен капацитет започва да доминира, а след това incereasing размер на транзистори ще доведе до по-голяма delay.now можете да гледате на търговията на разстояние, че когато се увеличават U транзистор размери, то води до увеличаване на area.now идващи към ниска мощност, ф трябва да сведат до минимум капацитет на изхода звено, което може да бъде направено чрез използване на минимален размер на транзистора, където някога required.so отново можете да гледате търговска компромис между бързина и power.so просто да пазят тези неща в предвид, преди всичко.

с уважение
amarnath

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back