Този проект е лесно за вас, но е трудно за мен

M

mf1364

Guest
Hi всеки орган, аз съм нов в PIC и C език и аз трябва да направя този проект, така че моля кажете това, което C команди може да ми помогне в този проект. и на проекта е: Имам 10 светодиода и 4 * 4 клавиатура, и ако задръжте клавиша номер 1 за 1s първия LED трябва да бъде в продължение на 10s, и ако задръжте клавиша номер 1 за 2s втората LED трябва да се в продължение на 9s, и по този начин продължи до 10-ти LED ... когато задръжте клавиша номер 1 за 10-10s LED трябва да бъде в продължение на 1s и ако задръжте клавиша номер 1 по-малко от 1s светодиодите трябва да включвате и изключвате всеки 0,1 сек за 10s освен за решаване на този проект, аз искам да избират най-добрите PIC компилатор за езика C така че, моля въведе ми компилатор (които са работили с него) и да кажа защо според вас е най-добрият? и аз съм с CCS компилатор в момента така че ако имате например моля да ми дадете Благодаря

имате mikroC, C18 и Hi Tech C да избирате. И всеки си има предпочитания. Първо, опитайте всички C и вижте която е подходяща за вас.

Първата стъпка, за да направите се направи диаграма описва работа, което очаквате. + + +

ако сте се занимавали с програмиране ПОД трябва да някакво разбиране за това как да работите с IO игли и използването на таймер, например setiing TRIS бита и LAT бита и др започне с няколко прости програми, например 1. прилага за () мига една линия LED за включване / изключване 2. прочетете преминаването използва за включване / изключване стойност да превключите LED за включване / изключване 3. с помощта на таймера мига LED / изключване на една секунда периода, за който вече имат основни познания за да започне изпълнението на диаграма препоръчва в предишните постове.

[SIZE = 1 ]---------- Мнение добавя в 06:49 ---------- Предишна публикация е в 06:44 --------- - [/SIZE] [/COLOR]
Първата стъпка, за да направите се направи диаграма описва работа, което очаквате. +++
може ли да ми помогнете за съставяне поток диаграма? Аз съм нов в тази позиция също

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Мнение добавя в 06:53 ---------- Предишна публикация е на 06 : 49 ---------- </span></span>
може да пишете команди, които могат да четат ключа от клавиатурата?

Използвате ли развитие борда? които микроконтролер?

са ви с помощта на развитието борда? които микроконтролер?
Какво искаш да кажеш с борда на развитие? и аз съм с PIC 16f877A и ми е компилатор CCS [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Мнение добавя в 11:05 ---------- Предишна пост е в 11:01 ----------[/SIZE]

развитие дъски обикновено имат набор от периферни устройства и се използват за разработване на прототип системи, преди проектиране на печатни платки за целта на проекта, например [URL = http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en024858] 16 съвета за развитие Explorer [/URL] [URL = http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en023837] Мехатроника Демонстрация Kit [/URL]

развитие дъски обикновено имат набор от периферни устройства и се използват за разработване на прототип системи, преди проектиране на печатни платки за целта на проекта, например [URL = http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService = SS_GET_PAGE и nodeId = 1406 & dDocName = en024858] Explorer 16 Развитие съвет [/URL] [URL = http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en023837] Мехатроника Демонстрация Kit [/URL] [/ QUOTE ] Толкова съм благодарение изцяло, но има един проблем, на сайта микрочип е филтрирано в моята страна, така че не може да отвори връзки, от начина, по който ти CCS съставител е помощ в опции, като друг софтуер или не, защото моята версия ccs_4. 084 не са!! и аз искам да знам си ми софтуерен проблем или този компилатор не са HELP ?!!!!!!!!!

Използване на Hi-Tech компилатор на Microchip мехатрониката борда на този мига два светодиода и копия от стойността на преминаване на LED [код] / / мига два светодиода и копие преминаването към LED / / / / свързване SW2 ро ra0 / / свързване RD7 , RD6 и RD5 за светодиоди # включват / / функция за закъснение забавяне невалидни (INT х) {Int I; за (I = 0; и

Използване на Hi-Tech компилатор на Microchip мехатрониката борда на този мига два светодиода и копия от стойността на преминаване на LED благодаря ви толкова много, може да ви обясни повече за предимствата и недостатъците на високите технологии? и да я сравни с CCS и микро C компилатори? защото аз съм в започват от начина, по който и аз съм гледам напред, за да намерят най-добрите за компилатор на езика C и PIC микроконтролер

не може да помогне със съвети, тъй като не са използвали PIC16 продължение на много години и тогава се използва само на Hi-Tech компилатор обаче, погледнете на следния пост http://www.edaboard.com/thread206756.html [ / URL]

Дали всеки орган знае, каква е формулата за изграждане на реално време? защото мога да включите и изключите светодиода с бутон, но сега искам да се контролира Време осветление и изграждане пъти 1s, 2s ,.... 10s и както казах преди да използват УСВ, и C език. [COLOR = " Silver "] [COLOR =" Silver "] [SIZE = 1 ]---------- Мнение добавя в 11:24 ---------- Предишна публикация е в 11:23 - --------[/SIZE] [/COLOR]
не може да помогне със съвети, тъй като не са използвали PIC16 продължение на много години и тогава се използва само на Hi-Tech съставител Благодаря ви много много, искам да instull една Hi-Tech компилатор, но че има и някои вътрешни проблеми, така може да се въведе свободен връзка?

не може да помогне със съвети, тъй като не са използвали PIC16 продължение на много години и тогава се използва само на Hi-Tech съставител Благодаря ви много, аз искам да instull една Hi-Tech компилатор, но че има някои вътрешен проблем, така може да се въведе свободен връзка?
опитате да изтеглите версията Lite от [URL = http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en542849] HI-TECH C за на PIC10/12/16 Семеен MCU [/URL]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back