Температура Ефект

N

no_mad

Guest
Здравейте всички,

Имам били поканени в интервю по отношение на температурата ефект върху
тактова честота (максимум честота часовник) на веригата.

1) Ако температурата се увеличава, как се ефект на тактова честота?Ще
увеличава или намалява тактова честота?

2) Ако напрежението увеличава източник, ще се увеличава или намалява часовник
скорост?

Моля, споделете мисълта си по тази тема.

Благодаря предварително.
Последно редактиран от no_mad на 31ви октомври, 2007 7:43; Редактирано общо 1 път

Ако искате да кажете, тактова честота е макс тактова честота.

След това ще се намали с повишаване на температурата, поради забавяне клетки ще се увеличи с повишаване на температурата.

И Макс честота часовник ще се увеличи чрез увеличаване на източници на енергия, тъй като IR спад ще бъде по-малко клетки закъснението ще бъде по-малко.Но увеличение на честотата няма да бъде от значителна сума.

За да разберете влиянието на температурата на тактова честота ние трябва да гледам в полупроводниковата физика.Полупроводниците (р-тип и N-тип), могат да показват или или-съм си температурен коефициент.Когато температурата се увеличава, мобилност в MOS транзистори могат да се понижат.Това намаление на мобилността увеличава Vt на транзистора.Това прави транзистор по-бавно.По този начин, повишаване на температурата ще спадне на тактова честота на цифров ckt.

Увеличаването на източник на напрежение увеличава потенциала разликата на входа и също така, ако източникът и разлика изтичане на напрежението е високо, броят на превозвачите инжектира може също така да се увеличи.Това увеличение на превозвач инжекция ще са склонни да увеличат скоростта на превключване на транзистора което води до повишаване на общата тактова честота на цифровия ckt.

Поправи ме ако съм сгрешил тук!

Друг фактор, който допринесе също така за забавяне на клетъчни увеличение е съпротивление.

Когато температурата се увеличава, това увеличава съпротивлението.
Правилно ли съм?

Това е вярно за полупроводници, но не и за метали.Това означава, че повишаване на температурата ще се намалят забавянията в медал свързване.
Аз имам един въпрос:
При повишаване на температурата Транзистор becames бавно обаче свързва becames бързо.Кое ще доминира явление?Системата ще бъде по-бърз или по-бавно, когато Temp.се издига?

да има ефект върху тактова честота, поради промяна в температурата.можете да го прочетете в фиш ще състояние стр
/ мин (част на милион).Отдавам графика за преглед
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

с увеличаването на Temp, работното напрежение ще бъде по-малка (CHK Ур. Lib файл) и следователно Ур дизайн ще се характеризира за бавно условия на работа!

Това е bcos, в "slow.lib" на
1) работно напрежение е "ниска"
2) Operating Temp е "висока" 80 в

следователно всички макс забавяне на клетките, мрежи Wil да се вземат, докато правиш синт и STA.therfore което води до намалена Честотен Operatin!

Добре, сега имам друг съмнение.

От моето четене, когато

увеличенията на температурите
---> Vth увеличения (според vlsi_whiz)
Цитат:

Когато температурата се увеличава, мобилност в MOS транзистори могат да се понижат.
Това намаление на мобилността увеличава Vt на транзистора.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back