Текущи DC MOTOR от батерия

A

ady_mech

Guest
Здравейте всички

Като част от по-голяма заявка / продукт, имам няколко безчеткови фенове DC, че имам нужда да тече от четири 1.5V DURACELL C-батерии (свързани в серия, така че общата стойност от 6V).Всички фенове са 12VDC оценени.Те се различават по своите поток изход и текущата те да съставят (вариращи от 0.2A до 0.6A).

Въпреки това, някои от тези фенове (големите) не се изпълняват, когато ги свърже с батерия.Вярвам, че причина за това е, че моторното DC обръща много по-голяма текущата по време на стартиране и пакета батерии е не може да предвиди, че голяма стартиране на ток.

Сега имам възможност с печатни платки (който е с други неща в продукта), че мога да използвам за работа на вентилатора.Но аз не знам какво да съветва дизайнер ПХБ да се включат.Какво ще ми трябва да се направи в печатната платка, така че мога да тичам тези фенове от този 4-пакет?Просто трябва да бъде в състояние да стартиране на вентилатора (чрез предоставяне на каквото напрежение / текущата го изисква) от тези батерии.След като вентилатор работи нормално, бих доставка на енергия до тези фенове от различен източник (thermoeletric чип).

Вашите предложения ще бъдат оценени.

Благодарности

Какво ви е нужно е DC-DC конвертор за стимулиране на 6V до 12V.
Много схеми са на разположение - приложен линк е един пример.

http://www.aaroncake.net/circuits/6-12conv.htm

Аз съм на мнение, че ако батериите не могат да започнат на вентилатора на 6V, тогава DC-DC конвертор, не ще помогне надеждно.Батериите ще продължи да се подчертае, за да си свършат работата и продукта ще бъде ненадеждни.Вярвам, че по-малки вентилатора е необходимо.

Здравейте Brushless DC мотори имат вградена електроника за управление на моторни и да го завъртите, освен ако не си, само на моторни от което трябва да предоставят на съответните сигнали, за да го завъртите проверка: http://en.wikipedia.org/wiki/Brushless_DC_electric_motor

Един трик, можете да направите, е да използвате DC / DC конвертор stepup чип и вместо използването на рулона L в stepup употреба моторно като серпентина !!!..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back