С микроконтролери

M

mcufreak

Guest
Здравейте, аз наскоро купи AT89C51 развитие борда с RS232 чип и има DB9 слот. След проучване на много разбрах, че AT89C51 могат да бъдат програмирани чрез програмист хардуер - ([URL = http://www.kmitl.ac.th/ ~ kswichit/easy2/easy2.htm] програматор за 89C51/52/55 89S51 / 52 [/URL]) също дойдоха да знаете за микроконтролери, което има ISP Опорни по този начин намалява необходимостта за програмния хардуер. Въпросът е - 1. Какво е използването на RS232 на дъската за развитието ми, дори ако трябва да свържете дъската ми, съдържащи AT89C51 към компютъра чрез DB9 какво използването?? 2. Кои ISP микроконтролер добре да започнем с условията заедно с интерфейс ISP ръководство.

отговори на въпроси 1. MAX232 чип се изисква да изпълнява серийна комуникация между компютър и контролер или контролер и всеки сериен комуникационно устройство ... 2. е по-добре да се започне с серия P89v51rd2bn на контролер от Philips, тъй като това е същото като AT89c51/52 и др. си има ISP и има повече функции, тогава нормални Atmel контролери ..... [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post добавен в 19:37 ------ ---- Предишна публикация е в 19:35 ---------- [/SIZE] [/COLOR] AT89C51 не поддържа ISP. така че се нуждаят от отделен програмист за това. така че програмистът трябва да бъдат свързани към контролера борда чрез MAX232 IC на контролер борда .... Така че отивам за P89v51rd2bn контролер ...

[Quote = ckshivaram 946373] отговор на въпроси 1. MAX232 чип се изисква да изпълнява серийна комуникация между компютър и контролер или контролер и всеки сериен комуникационно устройство ... 2. е по-добре да се започне с серия P89v51rd2bn на контролер от Philips, тъй като това е същото като AT89c51/52 и др. си има интернет доставчик и има повече функции нормални Atmel контролери ..... [/ цитат] благодаря за втория отговор. Можем ли да прехвърля шестнадесетичен файл, използвайки този сериен комуникация?

серийна комуникация, необходими за прехвърляне на шестнадесетичния файл към контролера ... шестнадесетичния файл в компютъра трябва MAX232 в края на контролера, както и края PC, които трябва да се прехвърлят ....

Да серийна комуникация е необходимо да прехвърли шестнадесетичен файл към контролера ... шестнадесетичния файл в компютъра трябва MAX232 в края на контролера, както и края PC трябва да се прехвърлят ....
Може ли да дадете някои справочен материал, който обяснява, да се направи това. Кой софтуер се използва за прехвърляйте файл на компютъра?

можете да използвате "Flash магия" или "proload" софтуер, за да изтеглите файла шестнадесетичния ... [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post добавен в 21:47 -------- Предишна публикация е в 21:46 ---------- [/SIZE] [/COLOR] [URL = http://www.flashmagictool.com/] Flash Меджик - Добре дошли [/URL] [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post добавя в 21:49 ---------- Предишна публикация е в 21:47 ---------- [/SIZE] [/COLOR] [URL = http://sunrom-technologies.software.informer.com/] Sunrom технологии Software Informer: Най-новите Sunrom софтуерни технологии актуализации и ревюта: ProLoad , Sunrom PROGR ... [/URL]

Мисля, че питам за фърмуера трансфер шестнадесетичен файл .... 89C51, 52,55 не могат да бъдат програмирани от серийна комуникация ..... но може да бъде серийно с всички данни (шестнадесетичен файл или на друго)

Hi Medtronic ... дори ако то е фърмуера шестнадесетичен файл. тя трябва да бъде програмиран .. afterall е hexfile, която трябва да бъде в флаш памет .... какво се има предвид от 89C51 52 мога да бъдат програмирани от серийна комуникация ... да се свържете програмист към порт на компютър или сериен или паралелен ... Не програмист имат MAX232?? тогава как се комуникира с компютър?? не разбирам какво казват??? да бъде по-ясно, така че аз мога да ви поправи??

Моят приятел, аз говоря за нещо като буутлоудъра ..... е ясно?

Никъде не е ОП, посочена за зареждане на ОС ... той е наясно HEX изтегляне на файлове, с помощта на един програмист .....

нека да изчакаме, за ОП, за да изчистите този въпрос, независимо дали той говори за на шестнадесетичен файла за програмиране, който се генерира от потребителя на програмата или буутлоудъра ... нека да не бързаме в някакво заключение, тъй като има разлика в становището.

Мисля, че той попита за фърмуера шестнадесетичен файл трансфер .... 89C51, 52,55 не могат да бъдат програмирани от серийна комуникация ..... но може да бъде серийно с всички данни (шестнадесетичен файл или други) [/ цитат]
Нека да изчакаме за ОП, за да се изчисти този въпрос, независимо дали той говори за на шестнадесетичен файла за програмиране, който се генерира от потребител на програмата или буутлоудъра ... нека не ни скочи в някакво заключение, тъй като има разлика в становище
Аз съм се тази нова крива от вашия discussion.What, е на буутлоудъра & фърмуера защо ми е необходим? Искам да прехвърли шестнадесетичния файл, който съдържа логика да се направят някои действия за eg.line следния робот, водена на светлина blinking.etc ли нужда буутлоудъра за това? И също така, видях [URL = http://www.kmitl.ac.th/ ~ kswichit/easy2/easy2.htm] Програмист за 89C51/52/55 89S51/52 [/URL] в този програмист кръг другата микроконтролер (има ez52.hex фърмуера) как мога да прехвърля тази шестнадесетичен файл? Има ли добро решение за тази бъркотия?

В твоя случай на буутлоудъра е вграден в самата 8051 IC ... така че има какво да се притеснявате за това ... намерението Ви е да се прехвърли шестнадесетичния файл, който сте създали чрез съставяне на изходния код ...

В твоя случай на буутлоудъра е вграден в самата 8051 IC .. така че има какво да се притеснявате за това ... намерението Ви е да се прехвърли шестнадесетичния файл, който сте създали чрез съставяне на изходния код ...
Не съм я карате, не микроконтролера идва с програмата за начално зареждане? IMHO когато микроконтролер са захранени те справка раздел ROM за някаква част от кода и това е, когато те започват изпълнение или извършване на действия, базирани на код? Какъв е смисълът на програмата за начално зареждане?

буутлоудъра обикновено е парче от софтуер, което е написано от производителя .. тя пребивава в района на ROM .. , когато властта на контролера, ще инициализира всички вътрешни периферни устройства, като таймер, брояч, UART и др. и да проверите, ако администраторът работи правилно или не ... Той е много подобен на BIOS, където, когато силата на компютъра ще инициализира клавиатура, мишка, USB и др. Дали е ясно сега ... В някои висши контролер крайния потребител може да постави своя програмен код обувка ... затова обикновено всеки контролер има този вградени програма, наречена зареждането на системата ... [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post добавен в 21:44 -------- Предишна публикация е в 21:36 ---------- [/SIZE] [/COLOR] [URL = http://dev.emcelettronica.com/what-microcontroller-bootloader-and-how- си работи] Какво Microcontroller Bootloader е и как работи той? Вашият Електроника Open Source [/URL]

Така че сега целта е ясна Мога ли да прехвърля шестнадесетичен чрез серийна комуникация.

Да ... свържете програмист сериен порт на PC ... поставете 89C51 в програмист устройство и използва светкавица магия или proload, изтеглите шестнадесетичния файл от PC към контролер ... ако използвате p89v51rd2bn, няма нужда да се използва устройство, програмист ... можете да свържете контролер борда UART сериен порт на PC чрез сериен кабел и с помощта на флаш магия софтуер, за да я свалите директно .......

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back