Съмнение Image честота около cosinusoidal / синусоидални сигнали

S

STOIKOV

Guest
в миксер система, ако групата на интереси се намира в ωRF = ωLO + ωIF, а след нейния образ се намира в ωIM = ωLO ωIF. И двете са преведени на една и съща честота, ако поради COS (ωLO + ωIF) = COS (ωLO ωIF). Това е с входните сигнали cosenoidals, но какво ще кажете, ако използвате senoidal функции за въвеждане? грях (ωLO + ωIF) ≠ грях (ωLO ωIF)

Мисля, че проблемът тук е, че сте объркващо време и честота домейни. Горните и долните страничните ленти са на честоти wLO + wIF и wLO-wIF. Това е честотата на домейн, wLO + wIF е честотата. Сега, ако, да речем, ето и ако са както прости вълни косинус, след което изходът ще бъде 2 прости вълни косинус: COS ((wLO + wIF) T) и COS ((wLO wIF) T), без да обръща внимание на всяка фаза компоненти и където T е време. Това е времето на домейн, обърнете внимание на "Т" в аргумента. Те не са една и съща форма на сигнали по никакъв начин. Вие се опитвате да се оцени грях (wLO + wIF), без да изисква времето параметър и това няма никакво значение и в двата домейна. Аз дори не съм сигурен защо Вие декларирате, че COS (wLO + wIF) = COS (wLO wIF). Се надявам, това помага.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back