Съмнение, че са на LO Проблем Теч

E

emyles

Guest
Здравейте всички, аз съм проблем да се интегрира с миксер, BCO и IF сигнал на 10MHz като входовете. Въпреки това, полученият резултат е, както е показано в картината 001 в прикачения файл. Дали резултатът е вярно? Изхода да бъде само един смесен спектър (4.803GHz)? Аз подозирам, че е поради LO изтичане проблем. Какво трябва да направя, за да получите правилния изходен сигнал? Снимка 005 показва спектъра на Ако BPSK сигнал (10MHz) [ПРИЛОЖЕТЕ = CONFIG] 57895 [/ ПРИЛОЖЕТЕ] [ПРИЛОЖЕТЕ = CONFIG] 57896 [/ ПРИЛОЖЕТЕ] Всяка помощ и съвети се цени. Благодаря

Съжаляваме печатна грешка. BCO = VCO

Това не е, че ясно това, което се опитваме да направим. Ако Предполагам, че вие ​​се опитвате да предава 4,803 GHz, от upconverting bspk 10 MHz, ако сигнал с GHz 4,793 ето, да, LO изтичане е огромен. Той е достатъчно голям, че приемникът ще имат проблеми, то ingnoring. Също така, имат еднаква сила други модулиран сигнал (4,783 MHz), че ще сладко други потребители. Какъв тип миксер имате? Ако имате достъп, опитайте различна LO мощност нагоре / надолу, за да получите най-доброто отхвърляне. Уверете се, че имате "балансиран" миксер, който служи за нула LO изтичане. Bump до АКО мощност Ot миксера, за да получите по-голям страничните ленти. Сигналът е твърде близо до LO лесно лентовия филтър. Но има и други трикове, за да се намали LO изтичане, ако нямате нищо против по-голяма сложност.

Какъв вид на миксер използвате?? За тези вид на приложения, трябва да използвате двойно балансирани миксери.

Мисля, че трябва да вземе 2-ри хармонични IF честота по-нисък при въвеждане на миксер. Той е или смесва преди входа, или е станало в миксера. Вие можете да намалите 1,2,3 db за власт, да видим какво се случва на изображението шпора.

Какъв вид на миксер използвате?? За тези вид приложения, трябва да използвате двойни балансиран миксери
Аз използвам DMY0207M Miteq миксер. Това е двойно миксер баланс. Информационният фиш може да се намери тук: http://www.miteq.com/datasheets/MITEQ-DM_0207.PDF Благодаря!!

Сигналът LO изглежда да е твърде огромен, в сравнение с IF сигнал. BPSK съзвездието изглежда правилно. RF спектър е твърде ниска мощност. 1. намаляване на LO ниво на мощност и да се опитате да увеличите Ако ниво на мощност. 2. провери само модул миксер чрез свързване, ако и LO сигнали от две отделни генератори на сигнали чрез предоставяне на нива на мощност, както е дадено в техническа спецификация. 3. Проверете дали всички модули за свързване към миксер са 50 ома?

че миксер miteq трябва да работи перфектно, освен ако не сте го духна по някакъв начин. Опитайте се да го замени с друг като просто го. Друг отколкото този, ти го дава грешен нива на мощност. Поставете 7 МОКПО в порт LO и 0 МОКПО в пристанище. Двойно проверете дали използвате дясната пристанища. Какво е естеството на сигнала в Когато пристанищните? 10 MHz сигнал BPSK модулирано (т.е. на модулиран 10 MHz синусова вълна), или с помощта на миксер като BPSK модулатор себе си (ако е + / - ~ 0.5V квадратни вълна)??

Здравейте, аз съм се опитвал замяна на IF, чрез използване на оборудване за изпитване (за генериране на 10MHz BPSK модулиран сигнал). Така че, това правилен изход, който трябва да получи след интегрирането на IF с LO на 4.793GHz на двойно balancedmixer? [ПРИЛОЖЕТЕ = CONFIG] 61178 [/ ПРИЛОЖЕТЕ]

Знаете ли, за доставка в случай като тон или модулиран сигнал. ако е тон - фиг показва миксер не действа като двойно балансирани. тъй като всички на страничните ленти се виждат. ако се доставя модулиран сигнал - проверете в VSA спектър и на съзвездието.

Аз доставя ако с модулиран сигнал. ОК, ще направим проверка на изхода на VSA. Благодаря!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back