Създаване на веригата, за да получи половината от напрежение колектор в Transistor

M

Music Manic

Guest
Здравейте аз съм настроите проста схема на моя Breadboard (с помощта на един приятел да тествам моята транзистор) за усилване. Имам:.? Emitter ще земната основа получаване на две квадратни метра колектора резистор 5k6 резистор (което е трябвало да намали наполовина напрежението изглежда да бъдат намалени 8.7V четене на моя мултицет Какво съм аз греша аз съм с девет волтова батерия като обвинението.

Това не е най-добрият електрическата схема съм виждал, но доколкото мога да видя е свързано само две от трите крака на транзистора, така че не съм сигурен какво очаква да се случи. Кийт

Това не е най-добрият електрическата схема съм виждал, но доколкото мога да видя е свързано само две от трите крака на транзистора, така че не съм сигурен какво очаква да се случи. Кийт
Аз се опитвам да Bias колектора на половината от напрежение PD. Извинявам се за снимка, че е малко втурнаха. Благодаря

Двата резистора са свързани към същата положителна доставка, делител не могат да работят по този начин, тя се нуждае от положително напрежение в единия край и на земята до другия край. Може ли да предложа да изтеглите софтуерен симулатор и да експериментират няколко вериги, преди да се опитва с един истински. Можете също да опитате онлайн симулатор http://www.falstad.com/circuit/e-index.html

Ето настройка на моя приятел и той се 4.5Volts Bias с двете резистори, прикрепени към положителния полюс: От ляво на дясно: Collector Благодарение база емитер

, Който разполага с всички три пина на транзистора, свързан което прави повече смисъл. Ако искате да разберете електроника, трябва да започнете да чертаете диаграми на вериги, не фотографиране монтажната платка бредборд. Кийт

приятелите си дизайн е по-близка до делител на напрежение пристрастия, където като сте опитали същото вашия проект с отворен емитер не е възможно в реално време за Tranny

Ако имате достъп до някои резистори да излезе с решение. ако използвате база резистор от 50 Kohm и резистор колектор 2.5 Kohm ще пристрастия половината от напрежение поема Beta стойност на вашия транзистор е 100. 9 волта / база съпротива = базовия ток. базовия ток * бета = колекторен ток 9 волта - (колекторен ток резистор колектор *) = пад на напрежение от колектор към емитер (във вашия случай искате 4,5 волта).

А! Забравих да сложа Emitter до земята. Всички работи в момента. Благодарение [COLOR = "сребро"] --- Актуализирано --- [/COLOR] [QUOTE = krixen 1141468] Ако имате достъп до някои резистори, аз излезе с решение. ако използвате база резистор от 50 Kohm и резистор колектор 2.5 Kohm ще пристрастия половината от напрежение поема Beta стойност на вашия транзистор е 100. 9 волта / база съпротива = базовия ток. базовия ток * Бета = колекторен ток 9 волта - (колекторен ток резистор колектор *) = пад на напрежение от колектор към емитер (във вашия случай искате 4,5 волта) [/QUOTE] Здравей Krixen, Може ли да ми дадете малко повече информация за това как всяка част работи във връзка един с друг. Разбирам това, което казваш, но всеки транзистор ще се нуждаят от различни условия, които да работят по определен начин? Аз съм на работа NPN клас А усилватели основите в момента, така че знам точно какво се случва с транзистор. Благодаря

Обърнете внимание на това: http://www.falstad.com/circuit/e-voltdivide.html Това показва делител например напрежение. Забъркваш с около съпротиви и ще видите модел. Напрежението се определя от резистора съотношение, а от действителната стойност. Все още не съм напълно сигурен, че това, което се опитваме да направим, все пак. Искаш напрежение колектор да бъде половината от това, което е основата напрежение? Или половината от емитера?

Единствената разлика между BJT, която използвате, е бета стойност. NPN е това, което предположих, че имате, така че ще работи. така че сегашната в основата може да се изписва така: базовия ток = [9 волта (от батерия) - 0 волта (емитер е заземен)] разделени на база съпротива. сега колекторен ток: база текущата стойност х бета. обикновено бета е 100, а понякога тя е 50 в зависимост от транзистора. съотношението между колектора ток и базовия ток е бета. (Ic / МЗ). тъй като сега имате колекторен ток, ако искате да намерите пад на напрежение между колектора и емитера (V изход), можете да направите 9 волта (от батерия) - пад на напрежение на колектора резистор (колектор т.е. устойчивост на ток * колектор) = V [COLOR = "сребро"] --- Актуализирано --- [/COLOR] просто ще направи бърз резюме формула тук, аз прочетох над моя пост и може да бъде малко по-многословен: Батерия сега ще се нарича Vcc: Ib = (Vcc) / Rb Ic = Beta * Ib Бета = Ic / МЗ (това е да се намери си бета версия стойност, за да се види, ако си 100 или различни) Vout = Vcc - (Ic * Rc) забравих за спада на диод напрежение от база към емитер, базовия ток трябва да бъде: Ib = Vcc - 0,7 V / Rb (обикновено е 0.7, трябва да бъде лесно да се измери спад в напрежението между базата и емитера с волт метър)

Само ще направи бърз резюме формула тук, прочетох над моя пост и може да бъде малко по-многословен: Батерия сега ще се нарича Vcc: Ib = (Vcc) / Rb Ic = Beta * Ib Бета = Ic / МЗ (това е да се намери си бета версия стойност, за да видите ако 100 или различни) Vout = Vcc - (Ic * Rc)
отличната работа приятел, но не забравяйте Ic или бета стойност трябва да се знае, ако и двамата са неизвестни изчисление става все по- досаден

Основен недостатък на ти epresent пристрастия верига е, че се движите транзистор в перфектно насищане, ако вие поемате твърде ниска текущата печалба. Например транзистор в оригиналната пример очевидно Б от около 200, ако се изчисли веригата за B = 100 или дори по-ниска стойност, транзисторът наситени мастни киселини. Малките транзистори сигнал като BC547 покриване на актуалната гама на печалба от 100 до 800. Промяна на веригата, за да пристрастие резистор колектор база избягва най-малко насищане.

Ако можете да ми дадете стойността за новия си Vout, когато ви крив на земята обратно към емитер, мога да ви кажа какво си бета версия стойност е за вашата схема и то лесно можем да излезе с резистор решения за вашия проект, за да получи 4,5 волта целия колектор-емитер

Препоръка на музика Manic: Аз не участват в тази тема (до сега). Защо не? Аз съм твърде мързеливи, респ. не са достатъчно мотивирани да преведете словесно описание верига (и всички следващи словесни вноски) в електрическата схема. Трябва да знаете, че е обичайна практика (за мое мнение: необходимост) за подпомагане на въпрос като твоя с електрическата схема. Това е моята препоръка за бъдещето. LvW

Такава проста схема, че по мое мнение разбира лесно. BJT усилвател само с две резистори. Той също изглежда да е нова за електроника и съм сигурен, че ще бъде трудно да се направи електрическата схема.

Той също така изглежда да е нова за електроника .......
Да, най-вероятно ... и затова моята препоръка.

Ако можете да ми дадете стойността за новия си Vout, когато ви крив земята обратно към емитер, мога да ви кажа какво си бета версия стойност е за вашата схема и след това ние можем лесно да излезе с резистор решения за вашия проект да получи 4,5 волта целия колектор-емитер
4.73VI не се нуждаят за да бъдем точни в момента. Аз съм просто се научи как да настроите нещата в момента и да научите как работи. Благодаря за уравнението. Тя ми показва как части взаимодействат. [COLOR = "сребро"] --- Актуализирано --- [/COLOR]
Да, най-вероятно ... и затова моята препоръка
Тук можете отидете:

Това е обикновен фиксиран CKT пристрастия, какъв е проблемът тук, ако се различават стойността на Rb автоматично оп може да се променя според вашите нужди

си бета версия стойност трябва да е ~ 202, ако изчисленията ми са верни, сега можете да контролирате колекторен ток, за да се даде Vout, от което се нуждаете

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back