Супер точно 32768Hz Oscilator

S

simce

Guest
Hi всеки, имам нужда от решение за супер точни осцилатори за 32kHz за RTC. Аз трябва да имат almose точното време на две разстояние станции (тя е по-важно, че техните RTC пъти са близо един до един към друг, отколкото те са по-близо до apsolute време в земята). Аз се опитах DS32KHZ от Далас / максима, но за един месец те могат да се отклоняват един от друг, за около 10-15. Това може да се дължи на температурните разлики, защото аз тествани 5pcs на тези осцилатори на стайна температура и за около 10 месеца максималното отклонение е 1сек, че е много добра, но когато променлива tempearture се прилага за тях, започват да се отклоняват .... Тя може да се използва и по-висок честотния осцилатор, но тя трябва да бъде с добро PPM точност .....

Мисля, че причината за това се отклонява, защото сте с помощта на проба продукт, опитайте се да си купите и вие ще видите разликата, извадката продукти са били тествани за надеждността им, но не и на тяхната стабилност.

Какво ще кажете за камера с контролирано загряване и следователно постоянна температура. Това се прави, ако е много висока точност желания. МИК

Мога ли да си позволите GPS приемници? Те ще ви се даде време в двата края и те винаги ще бъдат идентични. Друг евтин вариант е да се купуват от един от най-големите производители на оборудване за изпитване самостоятелни висока прецизност честота препратки. Това са обикновено от 1 част на 10 ^ 8 точност. Друг вариант е да приемници заключен сигнали време VLF като WWVB. Вие също може да имат свой собствен синхронизиране предавател, който си единици получават. Или един от блоковете може да има синхронизиране на предавателя.

[Цитат] мисля, че причината за това се отклонява, защото сте с помощта на проба продукт, опитайте се да си купите и вие ще видите разликата, извадката продукти са били тествани за тяхната надеждност, но не на тяхната стабилност. [/ Цитат] Не, аз не съм с проби, аз имам около 100 бр DS32KHZ и аз забелязах, че някои от тях са все по acurate от други. По този начин и дъска с 10 DS32KHZ и РТК, и аз ги оставих за един молец и тогава аз измери извращения, а след това и избрани двойки, които са най-близо пъти ... [Цитат] Какво ще кажете за камера с контролирано загряване и следователно постоянна температура. Това се прави, ако е много висока точност желания. [/ Цитат] бях също мисли за това, но както можете да видите Аз направих една дъска с 10 oscilators и всички те са в същото околната среда coditions. Дори и те са в същите условия, които те са diviating. Също thia молбата трябва да бъдат в условия на слаба мощност ... [Цитат] Мога ли да си позволите GPS приемници? [/ Цитат] За съжаление за това приложение и не може да си позволи GPS, поради ниската цена на заявлението. На първо място и макар и да се използва някаква система предавател / приемник, за да мога да ги синхронизирате най-малко един ден и по този начин и може да има ниска консумация на енергия и висока точност на РТК. Също така аз си мислех zeropower RTC от ST, и имам нужда от информация, ако имате опит в използването им?

Вашият евтино решение е да "горят в" осцилатори. Пусни ги в продължение на няколко месеца, преди да отрежете техните честоти чрез коригиране на кондензатори в мрежата на обратна връзка. Това ще получите най-много на дълго дрейф срок от тях.

[Цитат] Вашият евтино решение е да "горят в" осцилатори. Пусни ги в продължение на няколко месеца, преди да отрежете техните честоти чрез коригиране на кондензатори в мрежата на обратна връзка. Това ще получите по-голямата част от дългосрочен план плаващите от тях. [/ Цитат] Да това е едно възможно решение. Защото не мога да намери достатъчно точна oscilators с цена, която е приемлива ще използва DS32KHZ на системата, но Ще избера двойки, както съм правил досега. Аз открих TCXO, които са за по-висок frequncy, но това е един и същ коефициент на PPM. Това ми кажете, че дори, ако ги използвам с честота разделители ще трябва окончателно честота със същото отклонение и с DS32KHZ. Може ли enyone да ми каже какво е значението на PPM. Какво ще бъде отклонение на честота, ако имам oscilator 100Hz с 1ppm? Дали тя ще бъде 100Hzx (1E-6 )=+/- 0.0001Hz?

[Цитат = simce] ... Може ли enyone да ми каже какво е значението на PPM. Какво ще бъде отклонение на честота, ако имам oscilator 100Hz с 1ppm? Дали тя ще бъде 100Hzx (1E-6 )=+/- 0.0001Hz? [/ Цитат] PPM = части на милион, така че вашето изчисление е МИК

Ако можете да получите един от ниска честота нормали време, като DCF77 в Централна Европа можете да използвате това като синхронизирани време. По-сложно решение, се използва един от време нормали, които са на разположение в интернет. най-добри пожелания

[Цитат] Ако можете да получите един на ниска честота нормали време, като DCF77 в Централна Европа [/ цитат] Къде мога да намеря повече информация по този въпрос?

Конрад в Германия се продава DCF77 модул готов / IF милион UC - цена 10 евро Да погледнем тук за пример за използване на http://www.electronic-engineering.ch/microchip/projects/dcf77_test/dcf77_test HTML Този сайт че бихте могли да скрап евтин radiocontrolled будилник, и използването на DCF77 приемник за UC. http://rxcontrol.free.fr/DCF77/ / Бинго

[Цитат] Epson е кристал! [/ Цитат] Всяко recomanded модел?!

Аз не-добре (малко на див петел) начин да се получи достатъчно информация път като DCF77. Ако искате да имате 1 сек отклонение за 10 месеца над диапазон от температури, имате нужда от точността на 0.04ppm. Цените на осцилатори с такава точност, са в обхвата на KE или к $, независимо от любимите си валута, тъй като те трябва да бъдат някакъв вид на OCxO. Plain TCXO ви не може да намери по-добре, тъй като 0,2 PPM. Ако се опитате да се изгради OCxO си, първо трябва да характеризира всеки кристал резонатор, "Burn" (както бе казано) и от мелодия на желаната честота и държи на постоянна температура. И не забравяйте, въпреки че вие резонатори, които са посочени някои толерантност в целия температурен диапазон, всички те имат различно поведение и само границите са същите. Аз се надявам, че може да помогне D.

simce, колко точност имате нужда, и за какъв период от време? Какво е приемлива цена? Колко ти е нужно? Дали това е само един път проект?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back