Субстрат определението в Momentum ADS2006A?

N

nuddin

Guest
Моят проект е да се проектира един завой правоъгълна антена контур на GaAs (100μm) субстрат. Аз се опитвам да симулира примка на GaAs subtrate само, без никакви фона metalization / партер. Но проблема ми е: cann't определят subtrate без земята / metalization. Всеки път, когато искате да дефинирате въздушни метали-GaAs-Air , той автоматично води до друг метален слой между GaAs и слоеве дъното Air. Въпреки, че тази неочаквана метален слой е не е картографиран , аз не съм сигурен дали това се отразява моите резултати или не! Аз съм поставяне на прозорец субстрат дефиниция. Може ли някой да ми каже точния начин на определяне на такъв вид субстрат? Благодаря предварително Sifat

Добавяне на дебел слой въздух между GaAs и GND

Hi dingjingfeng, отколкото, но отново проблема е. .. един неотбелязан (---- пунктирана) метален слой!! (Substrate1.jpg).

В opnion ми, ако не се направи нещо с това, тогава това е ОК

nuddin: Мисля, че можете да получите безплатно пространство граница на дъното, като изберете слоя, посочени /////// GND //////// в субстрата прозорец за редактиране. След това, опция ще се появи нарича "граница". Променете го от "затворен", за да "отвори". Мисля, че това ще сложи отворена граница под GaAs подложка. Въпреки това, аз мисля, че може да е добра идея да се сложи голям въздушен слой под този. Аз не знам как Momentum обработва безплатно граница пространство, което е срещу диелектрик. - Макс

Благодарим Ви Макс. Ya, но това ме връща безкрайно дебелина на GaAs вместо безкраен Freespace! Cannt контрол на дебелината на субстрата. .. Nuddin

[Цитат = nuddin] Благодарим Ви, че Макс. Ya, но това ме връща безкрайно дебелина на GaAs вместо безкраен Freespace! Cannt контрол на дебелината на субстрата. .. Nuddin [/ цитат] nuddin: Да, това прави. Но след това можете да натиснете бутона "Добави" бутона, за да се сложи друг диелектрик под слой GaAs. Тя ще излезе по подразбиране със същите свойства като GaAs, но можете да промените свойствата на този слой, за да съвпада с този на въздух или вакуум. Не съм изпълнила нито едно симулации с тази настройка, така че не мога да ви кажа, дали има или не Momentum ще се справим с това правилно. Добър късмет - Max

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back