Странно Crystal Oscillator

C

Circuit_seller

Guest
Здравейте имам 20.945MHz осцилатор SMD кристал, което не мога да причини тя да oscilate. Аз използвах useual конфигурация 1 = OE, 2 = GND, 3 = OUT, 4 = VCC. Има ли някаква configuratin, които мога да използвам? Използвал съм amper метра за контрол на ток, и аз съм сигурен, че част не е погребан. Поздрави

Това звучи като стандарт pinout. Опитайте се да прочетете номер на частта и да се определи правилното VCC - обикновено 3.3V или 5V. Опитайте се да дърпа щифта на OE, високи и ниски.

Circuit_seller Ако кажете, че знаете, че част не се изгаря. Тогава може да има остатъци от борда. Ако този случай, проверете на ПХБ в работната съвет, за да видите как тя е свързана или, ако това е възможна мярка Vcc и други сигнали, като OE. добър късмет K

http://www.raltron.com/products/pdfspecs/clock_com25_23.pdf Това ли е подобна идея?? Щифт OE обикновено е ниска, за да възпрепятстват и високо / отворят за да позволят правилната работа. Pad задачи са обикновено дъното оглед;), така може да изглежда глупаво нещо, което трябва да се внуши, но знаете ли това право? и изберете правилния игли и не получи 1,4 и 2,3 обърнати? Само като буря на мозъка, тъй като не е трудно нещо, което трябва да се работи и обикновено само глупаво нещо, като това ще спре (или е наистина разбити: (): F

Hi Благодаря много за вашите freindly отговори. Имам проверяват всички щифт конфигурации и е установено, че 2 пина са свързани директно към една друга. Аз предположил, може би тази част е кристално филтър. Са проверили честотна характеристика и установи, че тази част е "Кристал Filter" не "Crystal Oscillator". За съжаление, купувачът е направил грешка и ми даде кристал филтър като кристал осцилатор. Поздрави

хехе Винаги по-прости отговори за сложни или странен проблем;): F

Мисля, че можете да промените една нова осцилатор, и опитайте отново!

Обикновено, OE щифт плувка или издърпайте до VCC с резистор, се грижи за VCC осцилатора, направете го ясно!

Уверете се, че натоварването кондензатор е подходящ за този осцилатор. Всеки затвори imporper кондензатори ще направи осцилатора unoscillate.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back