Странно явление с Op-Amp

S

semiconductor

Guest
Аз съм прилагане на настоящия кръг: температурен контролер Оригинален сайт: http://www.progsoc.uts.edu.au/ ~ timj / temprat / Първо, това е диференцирано веригата за използване на оп-ампера.
 tempsens.gif
спойка, тъй като тя показва всички стойности на човек който се бори са същите като в този снимки. Но не мога да се постигне резултат, както е посочено в този сайт. Усилвател диференциал винаги работят, дали в насищане или в състояние на изключване. Изходното напрежение не може да се люлее между 1,07 и 4,3 V, тя изпраща само 0V или 3-4V. Аз не знам защо [/IMG]

Никога не съм го използват, но ... Какво ще стане, ако вместо на LM335 се използва източник на напрежение, както ако се извежда на LM335, и се опитайте да го симулират, да получите това, което искате? Опитайте това!

[Цитат = djalli] никога не съм го използва, но ... Какво ще стане, ако вместо на LM335 се използва източник на напрежение, както ако се извежда на LM335, и се опитайте да го симулират, да получите това, което искате? Опитайте че [/ цитат] Да, имам използва източник на напрежение вместо на LM335. Аз използват VAR резистор, така че мога да коригира напрежение, изпратени от пин 8 от LM324 U8C. Но явлението си е все същото!!

Първо проверете R4, изглежда, имате за сравнение, а след това усилвател. Следващото нещо е, че се правят изчисления за уеб страница за напрежения с R12 = R13 = не 47k 33k.

ммм опитайте захранване на opam не със земята и 12v, опитайте да използвате -12 и 12 не трябва да направи много промени, но аз имам някои изненади себе си, които все още не мога да обясня .... Crazy opams.

Това може да се мисли. ОП AMP понякога latchup, когато изходът се задвижва "над" негативен железопътния транспорт.

Как може да се сравнителен, ако имате отрицателна обратна връзка?? Какво би могло да е, че печалбата е твърде много за сигнал, се опитват, ако бях на ваше място, аз ще Първата промяна suply + / - 12, ако тя не работи, changfe R4 за potentiomenter варират печалбата докато не получи сигнала.

В случай на счупена R4 вие нямате отрицателна обратна връзка и усилвател става за сравнение.

Съединение, след комбинация с други части от връзката, тук е даден за удобство. По мое мнение, веригата изглежда ОК. Ако се използва 33k, печалбата ще бъде 220/33 = 6.67. Така че, можете да очаквате да видите 1.53V ~ 6.20V вместо от 1.07V до 4.35V. И LM324 е един opamp доставки (ранните един opamp доставка, поискано от Intersil). Така че, веригата трябва да работят за 5 положителни доставка V и 0V отрицателен доставка. Предполагам, най-вероятно, това е проблем на връзката, когато се прехвърлят PCB, или дефектен componets.

Уважаеми членове на печатната платка за следните схеми и не мога да не обясни защо тя не работи. Когато се измери напрежението на ПИН 1 на LM324, той показва 3,000 V, когато се измери напрежението на ПИН-5 на LM324, той показва 2.500V Когато се измери напрежението на ПИН-8 на LM324, той показва 2.730V (аз използвам това напрежението, както е референтно напрежение ми, вместо на 2.500V като се използва в TempRAT) Когато се измери напрежението на ПИН-6 на LM324, да я изобразява само 2.720V. Не мога да не разбират защо? Това води Up на LM324 е различен от Un (около 0.2V различни). Надявам се, че на изхода ПИН 7, той ще бъде 1.3V (Разлика напрежение (3.000 - 2.730) * 5 = 0.27 * 5 = 1.35V) Но точно, тя изпраща 0V на изхода ПИН 7. Мисля, че поради разликата между ООН и Up. Не мога да разбера защо. Моето датата на падежа е, очаквайте скоро и наистина имам нужда, ви помага, urgely! Благодаря ви предварително!

В последния си схематично от "TEMPSENS.JPG" резистор R7 е погрешно conected! Тя трябва да се conect PIN 6 от CI, (във връзка с отрицателното вход). Не Vref.

Работя малко с ОП усилватели, и моя опит е, че вие не трябва да се използва LM324 за DC, защото този усилвател оп има много голям офсет. Ако промените тази ОП усилвател за още един, вие ще имате какво spectate.

Вашите схеми tempsens.jpg, ако е съставен правилно е наред. ОП Amp U4B е свързан не като за сравнение, като усилвател! Сравнете оригинални схеми с Tempsens и ще откриете разликата.

[Цитат = Borber] схеми tempsens.jpg, ако тя е правилна, изготвен е наред. ОП Amp U4B е свързан не като за сравнение, като усилвател! Сравнете оригинални схеми с Tempsens и ще откриете разликата. [/ Цитат] Аз не мисля така. Резултатът е разликата между Tempsens и volref, а след това разликата се умножава с (R2/R1), за да произвежда резултат. Както се посочва от Semi, коефициентът е 5, а резултатът ще бъде 5 * (VSens Vref) Но в действителност, той не получи този резултат. Но аз не знам защо!

[Цитат = ozy_] В последните схематичен от "TEMPSENS.JPG" резистор R7 е погрешно conected! Тя трябва да се conect PIN 6 от CI, (във връзка с отрицателното вход). Не Vref [/ цитат] Вижте Nicleo привързаност, вие ще откриете, че вашият коментар е грешно _AT_

[Цитат = полупроводникови] Уважаеми членове, съм направил платката за следните схеми и не мога да не обясни защо тя не работи. Когато се измери напрежението на ПИН 1 на LM324, той показва 3,000 V, когато се измери напрежението на ПИН-5 на LM324, той показва 2.500V Когато се измери напрежението на ПИН-8 на LM324, той показва 2.730V (аз използвам това напрежението, както е референтно напрежение ми, вместо на 2.500V като се използва в TempRAT) Когато се измери напрежението на ПИН-6 на LM324, да я изобразява само 2.720V. Не мога да не разбират защо? Това води Up на LM324 е различен от Un (около 0.2V различни). Надявам се, че на изхода ПИН 7, той ще бъде 1.3V (Разлика напрежение (3.000 - 2.730) * 5 = 0.27 * 5 = 1.35V) Но точно, тя изпраща 0V на изхода ПИН 7. Мисля, че поради разликата между ООН и Up. Не мога да разбера защо. Моето датата на падежа е, очаквайте скоро и наистина имам нужда, ви помага, urgely! Благодаря ви предварително [/ цитат], за да Semeiconducter: Имах същото проблема си преди три години. Pls чакайте, аз ще ви дам отговор възможно най-бързо. Не си спомням точно сега, защото се е случило преди много време. Но аз мисля, че може би можем да използваме LM741 с напрежение V + и V-.

Моля, сравни Tempsens верига и верига в първия полупроводникови пост. Разликата е очевидна. В първата верига Vref е свързана чрез 33k резистор за обратна връзка резистор и инвертиращия вход на ОП усилвател. В Tempsens Vref е свързан към инвертиращия вход и по този начин обратна връзка резистор не играе никаква роля, така че ОП усилвател е свързан като за сравнение и на веригата трябва да работят като неприятности полупроводникови е описано.

Здравейте, аз мисля, че R7 не е наред. На теория, входен ток на оп-AMP равни на нула. Така че напрежението в пин 6 ще бъде ~ Vref. Като същите като напрежението на 5 пинов е 2.5V (разделени чрез резистор netword R4 и R5). Ако разликата beetwin pin5 и pin6 е-0.2V. Vout ще бъде 0V. Нуждаете се свържете R7 с pin6. Смятате ли, че като мен? Cuong

Прав сте. Във връзка като в Tempsens, където R7 пряко се свързва изхода на U4B и Vref не играе никаква роля в обратна връзка и е излишно. Защото Vref практически е свързан с pin6 (много нисък входен ток на U4B) R4, R5 и U4B (тя има много голяма печалба) елементи форми за сравнение, когато напрежение миливолти принос към ОП усилвател го кара да се насити. Circuit в първия пост е правилна и работи правилно. Circuit в Tempsens е абсолютно погрешно.

Какво е напрежението на VCC? 12V? Торнадо

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back