Странно проблем.

V

Victory1981

Guest
Срещнах се с един странен проблем, тези дни.
Използвах LM311 да направи нулево Cross детектор,
открих, че когато честотата е висока (т.е. 40KHz), изгрева край на TTL изхода е много стегнат (I коригира осцилоскоп да 100ns/Div да търсите в близост до нарастващите край), но когато става дума за ниска честота (т.е. 400Hz), изгрева край twittered зле, и дори 40Hz-зле. (макар че той изглеждаше добре, когато се коригират на осцилоскоп за да 1ms/DIV или 250ms/DIV).
Защо?Аз не съм свързан цифрова схема за аналогия част, само с едно просто нулева кръст детектор.Аз не мисля, че
на шум ... но нямам представа защо е станало и как да slove проблема.Аз
съм на честота измервач, толкова ми е хубаво нарастващите ръба.
Моля да ми помогне.Благодаря предварително.

Здрасти

Това са чудесни устройства, но мога да ви дам главоболия, ако не е осигурено с някои хистерезис аз не съм намерил.

Кавички Боб грах в Народното Полупроводникови:

"За по-бързо сравняваните като LM311, всичко стане touchier и оформлението е по-критична ......... Една специални предпазни мерки с LM311 е обвързване на подкъсяване карфици заедно, за да се предотврати AC обратна връзка от изхода .. ... The LM311 информационен лист в Националния Полупроводникови Линейна Databook е Носех една properset съвети и предупреждения от 1980
г. насам и аз препоръчвам този съвет за всички сравняваните "

Също така не забравяйте, че всички сравняваните ще има шум.Според Боб, "Можете да откриете, че всяко сравнение е индивидуално шум групата. Когато диференциала вход влиза тази лента бавно от двете страни, на изхода да получите много шумни, понякога железопътния към железопътния, поради задълбочени шум или трептения"

Надявам се това да ви някои насоки!

E

Здравей Victory1981,

Съгласен съм с Е-дизайн.Мисля, че проблемът е най-бавно risetime на
comperator вход с въвеждане на ниски честоти.Разтворът е хистерезис
от около 1-5%.

Чао

Благодарим ви за вашата помощ.
Опитах всеки метод за решаване на проблема, включително добавянето на хистерезис, но резултатът изглежда не толкова добър, колкото очаквах.
Трябва ли да решим, че в цифровата част на веригата (т.е. забавянето на сигнала, докато това
е стабилна.)?Аз
съм вече използват VHDL за проектиране на цифрови верига, така че това може да бъде най-лесния начин за решаване на проблема.Но аз все още се чудя, има ли начин да направят изгрева край спретнато, когато сигналът промени бавно?Или това
е невъзможно?

Уверете се, че входния сигнал ниво е достатъчно високо.Някои амплификация преди сравнение може да помогне.Ниско ниво на сигнали ще предизвика много проблеми в близост до нула.Това ще увеличи склона и да намалят времето на въвеждане похарчи близо проблема шум лента площ на сравнение,
което води до по-чиста смяна.

E

Просто добавете хистерезис с една или две резистори, аз съм сигурен, това работи добре.Доколкото разбирам проблема е по-добре да решим това по аналогов път, вместо да добавяте закъснения.

използват CMOS тип comparitor своя далеч по-sensative и много бързо
lm311 isn't толкова горещ чип и зле страда от всеки вид PSU разчесвам горе 20mv
и просто добавете Резистор на производството и употребата на няколко портите на 74hc 04 / 7 или друг буферДругата е твърде просто използвайте няколко порти, както по-горе с настройка сте
да почистите го
Можете да добавите диодни до една порта в средата на веригата за gnd 1n4148
т.н.Това ще даде много чисти trasitions

! MONKEY!написа:

използват CMOS тип comparitor своя далеч по-sensative и много бързо

Виждам този проблем партиди при изпитването на сравняваните, тук са моите мисли по въпроса ..

1) хистерезис наистина е най-добрият начин да го направите - опитайте обвързване вашия изход за малко Резистор делач да gnd (10 Ohms).И да си обърнат вход от там ..Когато вашият принос е под GND, продукцията ще бъде GND и Резистор делач няма да има сегашните течаща ..След като ключове обаче, той ще трябва да отиде малко напред миналото 0 до нулирате верига.Това продължава най-сравняваните хапе, въпреки че всяко сравнение БЕЗ хистерезис ще имат района на трептенията.

2) Добавете резистор към изхода - 1K, 5k ..Това ще дръпнете малко текущата на сравнение на производството и намаляване на мястото на първия стълб в сравнение
на честотата отговор ..Това би трябвало да помогне за забавяне нарастващите сигнали, но и за много бавен (1mV/sec),
които ще се нуждаят от много ниско съпротивление и отпадъците много власт.

3) Ако всичко, което искам е 0-кръст, използват диодни и 1K падащото.Това ще бъде земята, когато сигналът е под 0, и високо, след като премине на диодни turnon напрежение - 0.3v за shottky.Може да използва това като принос към две инвертори да даде остри, noninverted продукция.Но вие ще имате 0.3v офсет.Не е голяма работа, ако всичко, което искам е времето информация,
тъй като това се случва в една и съща точка на всеки цикъл, - но ако имате нужда да се превърне в нещо на 0-кръста, запомни това решение дава евтини офсет.

4) MAX912 използва биполярни или единични доставки, е TTL продукция и само 7ns предложение забавяне.Може би това, вместо да опитате - отидете www.maxim-ic.com и да поиска някои безплатни мостри.

Благодарим ви за вашата помощ.
Аз никога не се очаква толкова много ценни отговори.
Аз
съм вече зает подготовката ми изпити, така че аз нямам време да опитате методите ми дадохте.Аз ще се опитам тях след последната ми изпити.

electronrancher:
Благодарим ви за вашето предложение.
Всъщност, аз добавили резистор към изхода, и установи, че шумът е намален преди да ми даде предложение.Но аз все още не разбират, защо добавянето на резистор към изхода ще доведат до намаляване на шума.Можеш ли да го обясня по-подробно?

Освен това, щом като съм използвал текущата продукция КПР,
както и използването на оперативните усилвател да конвертирате текущата до напрежение.Но аз намерих резултат не е толкова добро, колкото напрежение изход КПР.особено при ниска честота!Тогава добавили Резистор до изхода на ОП,
резултатът е магически добро!Аз не знам защо, просто резистор, намаляване на по-голямата част от шума!(Опитах се постави 0.1uF между VCC и GND, тя работи,
а именно намаляване на шума, но резултатът не е много добра особено при ниска честота).
Бихте ли ми казали, защо Резистор свързан към изхода е такава магия сила?
Можете обяснено в публикацията си, но аз не я хвана ...Надявам се, че можете да го обясня по-подробно.Благодарение на милион!

Да!Самата аз използва този трик много пъти преди обучение защо тя работи, но има много опит и грешка да ги прав.

Когато един човек дизайни едно сравнение IC, той го прави много бързо.Толкова бързо, че тя е в състояние да приемат сигнали, че дори не може да процес във времето!Тъй като всички транзистори са малко смяна на скоростта, това винаги ще бъде така.Изглежда, не са проблем, тъй като е по-бързо ..Но почакайте.

Сега мисля за вашия вход на сигнала, както честота - А бързо нараства сигнала може да изглежда като 500MHz.Дай това на сравнение,
а входа може да има обратно ниска включен отново, когато производството е все още нараства.Това не е добър, тъй като може да се задейства неверни, или скача върху изхода.Чипът дизайнер добавя малко капаче в сравнение реши, че горната граница не нервнича.

Причината за това причинява проблеми в СЛУУ сигнали е така, защото вие нямате товар върху вашата продукция (Мисля).Можете вратовръзка изход за цифров ПИН код, който е много лесно да изтегли нагоре (R = безкрайност за CMOS порта).Сега ви RC константа е безкрайна и дори малко шум от преминаването е доста на влияние - виждаш нервнича и звънене, тъй като в сравнение превключватели толкова бързо и няма никъде за това малко вълната да отиде във вътрешността на чип - R е безкрайна!

Добавяне на малки R до изхода и сега ви отива RC път надолу - това малко Скачаща е лесно сукал от резистор.Сега, когато се сменя бавно в сравнение е зает бутане текущата в Резистор и не се бърка с Показваш членки и малко шум го причини.

Мисля, че моето обяснение може да бъде объркваща - опитайте този пример.Trip точка е 0v.Бързо сигнал е 0,1 V един часа nanosecond,-0.1v следващия nanosecond.Това
е 200mV и не сравнение ще се бърка със 200mV!
Но бавно сигнал може да бъде 0.000001v един часа nanosecond, -0,0000001 следващата nanosecond.Къде можете да решите?Какво ще стане, ако ние правим 0.00002v вътрешния шум, когато включите?Сега ние сме по-горе отново!Ние скача около няколко пъти за бавното сигнали, ако има нищото за този шум да отида.

Здравей, electronrancher
Опитвам се да направите схема като съвети, но когато входния сигнал е ниска (т.е. 500hz) в резултат на което честотата метра направи не е точна, (т.е. да е 500,12, изхода е 500,23), но ако Сложих един кондензатор (about0.1u) между входа, изхода е стабилна само последното късче е floating.but входния сигнал, не може да поражда високо (кондензатор, когато е поставен), не знам защо?

Погледнете входа, когато добавите ОСП - Обзалагам се, че тя се издига бавно, така че вашите възможности усилвател вече не се вижда за бързо преминаване.Вие сте сега компенсиране на сигнала, не е оп-усилвател.

Мисля, че капачката е прекалено голям!Мислиш ли, дори достигат Преминаването точка?Опитайте нещо 100x-малките - 1000p/1nf но поставя 10k в земята пътя на капачката.този път е просто константа 1/RC или 10k * 1E-9-> 1uS.Забавя всички сигнали до 1MHz.Избра малките резистори за да получите бърз отговор

Вие също може да опитате капачка между изхода и вашето чувство вход - това ще изглеждат размножават капачката размер на печалба от усилвател - вероятно
1000000, ако става дума за сравнение.Отново само PF диапазон е това, което искам тук.Ако твърде чувствителна, добави 100k-10MEG паралелно с капачка, за да завършите вашата малка бързо пулса интегратор.

Това може да скача по пътя определяне че - пазете се.Каква е вашата молба?Мисля, че това
е смешно, че сте ядосан 100mHz errror, където както е победа не може да получите резултати!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back