Странно Вид на шума в плен на видео

I

IndiJones

Guest
Имаме изградена прототип на 3CCD цифрова видео камера.Когато се вземат живи изображения и да ги разгледате на LCD монитор, странен вид на шумовите сигнали се появи на изображението.Те са разпръснати червени петна с големина от 1 пиксел и винаги се движи.Те се появяват само на зелен цвят обекти.Те могат да се видят по краищата на обекта.Ако държите зелена цветна кърпа, шума места могат да се видят по границите и в места, където кърпа площ е нечетен.Например, ако сте покрива върха на вашия индекс пръста с кърпа, тя
ще има формата като планината и там ще бъдат някои огъване върху кърпа,
като по този начин създават някои краища.Шум може да се наблюдава по тези краища също.Моля, имайте предвид, че в образа, който съм говориш е последната образ, който не разполага с други шумове.Шум корекцията вече е направено.Тези шумове не се появяват на обекти като цветове, различни от зеления!Повишаване на печалба на Червения канал ги прави изчезват.Въпреки това, правиш същото за зелено и синьо канал увеличава шума.

Дали някой има такъв опит?Това би било много полезно, ако някой може да ме посъветва как да се отърва от това нещо.

Благодарим предварително!

Знаете ли ви дизайна-самооценка на камерата ПХБ?
Може да се дължи на crosstalk на зелено прехода от аналогово Червен канал?

цифров домейн, трябваше вече са виждали такива странни места поради кратко между MSB & LSB по различни канали .....

...и вие
сте сигурни, че това не се дължи на дисплея ?....

Ние проектирана оптичната страна.На ПХБ е разработен от производителя на камерата.Те също се търси в тази материя.На дисплея не са никакъв проблем защото имаме използват различни дисплеи и шума се появява във всички от тях.Можете ли да обясните PLZ малко за кратко, че сте видял между MSB & LSB по различни канали.

Между другото, знаеш ли на всички книги за цифров фотоапарат, дизайн, който обяснява всичко, започвайки от най-филтър дизайн на hardwere дизайн.

Благодарности!

Може да е някакъв цветен кодиране аритметична преливат буболечка.Можеш ли да ни кажете какво видео обработка и / или кодиране стъпки възникнат между три (R, G, B) сензори и LCD монитор?Можете ли да видите междинните изображения, за да видите, когато проблемът се появи?

Дигитализирана на изхода от CCD (10bits/pixel) е заловен от компютъра чрез CamLink.Тя се превръща в
т.нар XYZ формат с помощта на 3X3 матрица и после да RGB формат от друг 3X3 матрица.Шум корекцията се извършва от средно 16 кадъра.Странно достатъчно шум петна, че аз
съм говорим за да не се появяват на шума поправени CCD изход изображение или XYZ изображение.Те се появяват само за окончателния шума поправени RGB изображение!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back