Стойност на загуба допирателната FR4 за 2,3 GHz?

J

jundi

Guest
Здравейте, сега съм проектиране LNA MicroStrip за 2,3 GHz. Аз трябва да анализира MicroStrip загуба. Използвам FR4 като substrat. [Б] Сега имам нужда от загуба допирателната стойност за 2.3 GHz. Надявам се всяко лице, което да ми даде информация за това [/B]. Защото аз не знам. Когато търся в Google и да прочетете книгата, аз просто намери загуба допирателната за 1 MHz, 1 GHz и 10 GHz. Oke благодарение

Здравейте Ами загуба допирателната за FR4 не е точно определено чрез честота, тъй като не е HF материал. Ето защо е трудно да се намери информация за това. Ако бих казал, че е в областта на 0.03-0.04. Доста висока! Но ако търсите за FR4 на този форум ще намерите много информация за едни и същи въпроси, които имате. Счита

Най-важното с проекти FR4 RF е, че трябва да се поддържа определен доставчик и да се осигури освен това, че използвате всъщност е едно и също качество. Това не е очевидна, защото големите производители са глобалните ресурси и производството може да предоставя доста различни продукти със същото име. Както вече бе казано, GHz параметри, които не са определени с FR4, дори най-прости Ир параметър само грубо. По този начин трябва да се оцени емпирични параметри на така наречените си [в] FR4 [/I]. Ако не ви харесва този начин, да използват explicite RF субстрат.

Както е посочено FR4 е трябвало да бъде евтин съвет и на качеството (състава съотношение) не строг контрол до такава степен, че една и съща платка може да има разлики в различните секции. Ако заявлението не е чувствителен може просто да вземат около 0.02 и продължи напред.

Хай .. аз имам същия проблем .. IAM използване FR4 за 2.3GHz с диелектрик 4.3 и з = 1,6 .. и загуба допирателната 0.09 .. AWR с 2009 г., но аз имам проблеми с Axial съотношение стойност .. и аз мисля, че проблем в стойността на загубата допирателната .. Има ли някой може да ми помогне да се намери правото допирателната загуба? благодаря

Преди няколко години, ние с размери от около FR4 материал за 0.9-2.1GHz прилагането мощност сплитер. За нашите материали, извлечени epsr е 4,7 (!) И загубата допирателната е 0.027 на 2GHz.

Здравейте Фолкер, Да, Европейския типични Epsr са между 4.6-4.8, но може да бъде по-ниска някои прекалено ... Аз не изчисляват в дългосрочен аспект iew 4.7 също, всички resultates са ОК! К.

Здравейте и Фолкер karesz, благодаря U за Ур отговор ... Аз се опитах симулация последно Nite със стойност на загубата допирателната 0.03 .. и аз все още didn't получите стойността на осовата съотношението в 2.3 GHz .. но аз добивам в 1.9Ghz anad 2.7GHz .. може и да обясни защо didn't да получа стойността на осовата съотношението в 2.3 GHz? има ли някаква грешка с моята спекулация? аз правя симулация с двойно фуражи (50 и 100 ома) ... Моля, помогнете ми .. Благодаря.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back