Степер Биполярни Motor позиция откриване

D

dimas_lilik

Guest
Може ли някои орган да ми помогне, моля, имам нужда от идеята за сканиране позиция pulsa на стъпков мотор. Motor биполярно 1.8 градуса. Controller 89s51 моля да ми помогне

Аз heve идея. С помощта на само четири NPN транзистори трябва да сте в състояние да открие дори и бавни движения. Но това работи най-добре, ако степер има номинално напрежение е възможно най-високо - 24V е добър. Но след това отново - Проблемът е, че тя вероятно ще бъде твърде разумно, или че тя може да пропусне движение.

[Quote = Prototyp_V1.0] аз heve, една идея. С помощта на само четири NPN транзистори трябва да сте в състояние да открие дори и бавни движения. Но това работи най-добре, ако степер има номинално напрежение е възможно най-високо - 24V е добър. Но след това отново - Проблемът е, че тя вероятно ще бъде твърде разумно, или че тя може да пропусне движение [/ цитат] Ето защо, скъпи dimas_lilik трябва да използват енкодер за измерване на позицията. Или пък всеки шум, бавно движение може да наруши полезния сигнал.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back