Спираловидна резонатор дизайн

A

A.Gupta

Guest
Аз съм проектиране на спирални резонатор (тримесечие вълна), за плазмено освобождаване от отговорност. , Проектирано за 150 MHz, с външния щит на 77 mm (3 инча) в диаметър според формулите, дадени в документите. Резонатор има вътрешна серпентина с 4,8 завои с терена 2,16 завои / инч. Аз съм се резонансната честота на 133 MHz и 369 MHz (третият хармоник). Това е ОК, тъй като броя на завъртанията са малко по-високи. Теоретично аз трябва да взема 50 ома среща на 1/3 от своя страна. Но, когато се свързват в теоретично изчислената позиция се показва VSWR на 15. Аз съм се VSWR = 2, на място, в непосредствена близост до земята и не е възможно да се отиде по-ниска. Q на резонатор Изглежда, че е много по-висок, отколкото с теоретична стойност. Това е невъзможно, нещо не е наред. Опитах се променя конвектори параметри, но не може да импеданс съвпадение. Моля, да предложи какво да правя по-нататък.

Теоретично трябва да получи 50 ома среща на 1/3 от своя страна
Matching, които реално натоварване?

Q фактор уравнение на спирални резонатор повечето случаи се позовава на разтоварени-Q, която може да достигне много високи стойности. За най-добро адаптиране на мощността, вместо да използва само кабелна връзка, за да се включи на резонатора, трябва да използвате серия тапицерия кондензатор, и коригира капацитет в съгласуване на различни съотношения на завой (може би съотношение 1/3 трябва да се оправи), докато не получите най-добрите VSWR. Ако спирални резонатор е част от мулти-полюсни винтови филтър, този капацитет ще бъде малко по-различно, най-доброто VSWR, или получаване на поисканите филтър характеристики.

Q фактор уравнение на спирални резонатор в по-голямата част от случаите се позовава на разтоварени-Q, която може да достигне много високи стойности. За най-добро адаптиране на мощността, вместо да използва само кабелна връзка, за да се включи на резонатора, трябва да използвате серия тапицерия кондензатор, и коригира капацитет в съгласуване на различни съотношения на завой (може би съотношение 1/3 трябва да се оправи), докато не получите най-добрите VSWR. Ако спирални резонатор е част от мулти-полюсни винтови филтър, този капацитет ще бъде малко по-различно, най-доброто VSWR, или получаване на поисканите филтър характеристики.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back