Q
QTimLi
Guest
Като хардуер, инженер с 5 години, аз преживях много проекти за дизайн на борда, FPGA контрол логика кодиране, EMC, тестване и дебъгване на ESD. Кариерата на професионален хардуер инженер изглежда страхотно, но това не изглежда добър избор в САЩ, тъй като повече и повече работа за дизайн, прехвърлени към Китай. И сега, САЩ все още е рай за нови инженери технологии, като софтуера, IC дизайн, аналогови, RF. Няколко съученици мой промяна техните основни един малко малко от EMC SI, RF дизайн, дизайн PDN, EMC инструмент за кодиране или нещо, така може най-накрая намери един милиард добър R & D работа в Intel, Cisco, IBM, Cadence, Qualcomm, Google или Microsoft. Докато мога само да си намери работа като подкрепа роля, като например прилагане инженер в IC дизайн индустрия. За дъска за дизайн, голям производител като Cisco, вече е преместен в Китай. Така че наскоро аз съм обмисля да промени своите основни, когато по време на възпитаник изучаване. Всички различни мнения? Бих искал да обсъдя с вас по този въпрос.