Смесени Симулация на дизайн (VHDL и Verilog)

M

Mirzaaur

Guest
Уважаеми колеги, аз трябва да симулират моя дизайн с друг дизайн, който вече е направено в Verilog. модул в Verilog ще комуникира с дизайн в VHDL. Направих симулация на дизайн ми в VHDL, с помощта на стенд за изпитване, но поради практически причини, аз трябва да се използва друг проект в същия тест. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ дизайна (Verilog) в дизайн, VHDL СИМУЛАЦИЯ? Моля съветва, някакви съвети, ВСЯКАКЪВ ВИД НА LITRATURE? благодаря предварително, Мирза

Повечето симулатори сега подкрепа смесен режим simultaion. Можете да инстанциира VHDL модул вътре Verilog или обратното. Когато compling дизайна се уверете, че сте го компилирате в правилния ред. И, E, ако VHDL модул е например в Verilog, събират цялата си VHDL файлове и след това ви Verilog файлове. След това просто се компилира като usaul.

Използвайте смесени симулатори език, например synopsys има инструмент, с име VCS MX, в която кодове на Verilog и VHDL може да бъде съставен и sumulated заедно (виж PDF файлове за команди)

в зависимост от това кое Ур инструмент симулация използва ... уверете се, че ако го поддържа смесени HDLs (в днешно време повечето от тях )..... N просто следвайте свързаните с него документация ..... особено за Modelsim, можете да следват "modelsim_user.pdf" файл ... има цяла глава, посветена на смесени симулация Lang .... се надявам, че помага

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back