Скорост

M

magnetra

Guest
Това е препратка към раздел, в съвременните цифрови и аналогови комуникация от BP Lathi.

Авторът посочва, в цифровата комуникация, основни основата на определяне на честотната лента е "Две сигнали без грешка може да бъде предадена на сек на Hz"

Всъщност аз
съм объркан как битов курс е свързан с канал лента в цифровата комуникация?Всеки, моля обяснете.

Magnetra

Според Nyquist теорема
теоретичната максимална и може да предава е 1 символ / и в 1 Hz лента

и може да бъде символ knowig / и и базисни пункта спрямо

Хмм на Скорост изисква в цифровата комуникация не изглежда да е свързана с посланието, както в случая на Аналогов Comm'n.Но аз не разбирам как bandwidthis определят Digital commn
Всяко място в мрежата, което е добро обяснение.?

Magnetra

Е въпросът да бъде твърде trival притеснявана около или се е труден една??
Някои виждания моля.

Magnetra

в цифровата комуникация, канала лента само зависи от битов курс.предприеме Ур ще представлява 0 и 1, като използва NRZ кодиране.0 с отрицателен пулса и 1 с положителен импулс.

честотата на домейн характеристика на правоъгълен импулс е sinc, което означава, U нужда честотите на (- безкрайност до безкрайност) ---> безкрайна лента

на практика ние използваме повдигнати косинус да представлява 0 \ 1S, която отнема само основните лоб на sinc функция.

намаляване на пулса ширина (увеличение битови цели), основен размер лоб увеличения (увеличен трафик)

в информационната теория и имат Шанън
на теореми.
то гласи:
C = BW.дневник (1 SNR) т.е.; капацитета на канала е свързан с Интернет и SNR на сигнала и шума.
и капацитет е свързано с ХС (Antrpy от източника) и компактдискове (символ процент).
За по-подробна дискусия позовават на "цифровата комуникация" книги.или есе в тази връзка:
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=143493&highlight =

наздравици

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back