Симулирайте Thermistors и Дросели в SIMetrix

K

kkeeley

Guest
Здрасти,

Аз съм нов в този форум и са били четене някои много интересни мнения от други хора, и аз не съм намерил някой голям информация.

Току-що започна работа по изготвянето на проект за SMPS, че съм бил на работа за няколко години, и поради сложния характер и опасностите от SMPS's Искам да симулира по-голямата част от проекта, така както е възможно физически, преди да изгради нещо.Имам някои стари доставки компютър сила, която аз си мислех за използване на донори за части (Трансформатори, Дросели и др.)Аз току-що са започнали да използват SIMetrix и съм го намерите много лесен за научаване и използване, сега съм на мястото, където искам да започнете да прилагате / създаване на по-сложни части, както и термистори, трансформатори и дросели.

Така че въпросът ми е как мога да създам всяка от тези части, видях някои, когато например създаването на под верига за трансформатор, но аз не мога да си спомня къде.

Благодаря за помощта предварително
Кенет

Имам използва следния модел на трансформатор в миналото.Това е подправка за него.Основно на първичните това е "източник на ток, напрежение издръжка" с magnetizing индуктивност паралелно.И на вторични, че е "източник на напрежение, контролирано напрежение".************************************************** ********
* МОДЕЛ: трансформатор
* Приложение: трансформатор тип, подходящи за средно
* Модели верига
* Ограничения: не се загуби, няма течове, две намотки
* Параметри:
* LM = първични (magnetizing) индуктивност
* N = трансформатор се превръща съотношение 1: N (първична: средно)
* Възли:
* 1: първичен-DOT
* 2: първичен-undot
* 3: Средно-DOT
* 4: средно-undot
. subckt трансформатор 1 2 3 4
params: LM = 250e-6 N = 0.5
Lm 1 2 (Lm)
Gp 2 1 стойност = (N * I (ES))
Es 3 4 стойност = (N * V (1,2))
. завършва

Welcome to EDABoard.com